Metehan Demir'den sonra Reuters da yazdı: Erdoğan ABD'ye gitmeyebilir!

SuperHaber yazarı Metehan Demir'in 1 Kasım tarihli köşe yazısında söylediği "ABD’de bazı siyasi çevrelerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Washington ziyaretini iptal etmesi için ellerinden gelen provokasyonu yapması da şaşırtıcı olmayacaktır" sözlerinin ardından Reuters, konuya ilişkin bir habere yer verdi. Habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti iptal olabilir.

13 Kasım'da Washington'a giderek ABD Başkanı Trump ile görüşmesi beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Temsilciler Meclisi'nden geçen Türkiye karşıtı tasarılar ve Trump'ın diplomasi sınırlarını aşan mektubuna tepki olarak bu ziyaretini iptal edebileceği iddia edildi.

Geçen hafta ABD’de Temsilciler Meclisi’nden peş peşe geçen Türkiye karşıtı iki tasarının geçmesi Ankara-Washington hattında büyük bir krize sebep olmuştu. Hiçbir konuda anlaşamayan Cumhuriyetçi ve Demokrat siyasetçilerin Türkiye karşıtlığında anlaştığı iki tasarıdan biri 1915 olaylarını “Ermeni soykırımı” olarak nitelendiren tasarısıydı. Hemen ardından ise Suriye operasyonu nedeniyle Ankara’ya yaptırımlar öngören tasarı kabul edilmişti.

Bu adımlar Ankara’nın büyük tepkisini çekerken bugün Reuters’a ismini açıklamadan konuşan Türk yetkililer 13 Kasım’da ABD’ye gitmesi planlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu ziyaretini iptal edebileceğini öne sürdü.

Reuters’ın özel haberinde ismini açıklamayan 3 Türk yetkilinin görüşlerine yer verildi. Yetkililer, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelecek hafta yapacağı ziyareti protesto amaçlı iptal edebileceğini söyledi. İsmini açıklamayan yetkili, “Atılan bu adımlar iki ülke ilişkisine ciddi bir şekilde zarar veriyor. Bu kararlardan dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti beklemede” dedi. Yetkili son kararın henüz verilmediğini açıkladı.

İsmini açıklamayan bir diğer yetkili ise, “ABD, Türkiye’deki mevcut siyasi iklimi kullanarak bu tasarıları geçirdi” dedi.

Bir diğer yetkili ise, Trump’ın mektubu ve onaylanan tasarıların iki ülke arasındaki ilişkiye zarar verdiğini söylerken, “Eğer atmosfer değişmezse bir ziyaret olmasının bir anlamı kalmayacak” yorumunu yaptı.

Cumhurbaşkanlığı’na yakın bir kaynak, “İki liderin iyi bir ilişkisi var. Başkan Trump kendi kurumları için Türkiye ile iyi ilişkilere sahip olmak istiyor” ifadesini kullandı.

 METEHAN DEMİR YAZMIŞTI

SuperHaber yazarı Metehan Demir, 1 Kasım'da yazdığı '10 kritik gün' başlıklı yazısında konu ile ilgili "ABD’de bazı siyasi çevrelerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Washington ziyaretini iptal etmesi için ellerinden gelen provokasyonu yapması da şaşırtıcı olmayacaktır. Bu çerçevede, PYD-PKK terör kadrolarının ABD’de ağırlanması ve bunlara yönelik sürekli bir tavizkar politikaların izlendiğini göreceğiz." ifadelerini kullanmıştı. 

Yazının tamamı için tıklayınız...

 

 

Metehan Demir'den sonra Reuters da yazdı: Erdoğan ABD'ye gitmeyebilir! ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Ankara ABD Cumhurbaşkanı Erdoğan Metehan Demir Washington Reuters
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.