Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD'nin yaklaşımı bizi bağlamaz, yolumuza devam edeceğiz

Cuma namazı çıkışı İstanbul'daki vaka sayılarının artışına değinen Erdoğan, ''İstanbullular toplu mekanlardan kaçınmalı'' dedi. Yeni tedbirler gelecek mi sorusuna Erdoğan, ''Çalışmalarını yapıyoruz. Bilim Kurulu'ndan gelecek habere göre adımlarımızı atacağız.'' diyerek yanıt verdi. Cumhurbaşkanı, S-400'lerin test edilmesine gelen tepkilere ilişkin, ''ABD'nin yaklaşımı bizi bağlamaz'' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazının ardından İstanbul'da konuştu. Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

LİBYA'DAKİ ATEŞKES KARARI

''Ateşkes adımı atıldı ama güvenilirliği yok. Temenni ederim ki böyle olmaz ve ateşkes kararına uyulur.

ARTAN KORONAVİRÜS VAKALARI

İstanbul salgında en önde gelen illerden. Maske, mesafe ve hijyene hassasiyetle sarılmamız, dikkat etmemiz lazım. Bir de toplu mekanlardan ciddi manada kaçınmak gerekiyor. Mümkün olduğunca hassasiyet gösterelim. Şu anda Sağlık Bakanımız değişik illeri dolaşıyor. Bugün Bursa'da. Ne gibi tedbirler alacağız, bunları yaygınlaştıracağız; bunun çalışmasını yapıyoruz.

Bilim Kurulu'ndan yapılan çalışmalar neticesinde ne gibi tedbirler alınacak, bunlar bize de bildirilecek. Ona göre adımlarımızı atacağız. Kararlıyız. Batı'ya göre çok daha iyi durumdayız ama yeterli değil.

AZERBAYCAN-ERMENİSTAN ÇATIŞMASINDA TÜRKİYE'NİN ROLÜ

Şu an itibarıyla sayın Aliyev'in ifadesini bir kenara bırakmak mümkün değil burada Rusya ne kadar çözüm için barış için yer almayı düşünüyorsa Türkiye de en az Rusya kadar yer alma hakkının olduğuna inanıyorum. Aslında bu konuda Rusya'nın olumsuz bir yaklaşımı şu ana kadar gelmedi. Rusya'nın Türkiye ile ilgili de olumsuz açıklaması yok. Şu ana kadar biz gerek Azerbaycan-Ermenistan konusunda gerek diğer konularda yani Suriye'de müşterek çalışma içerisindeyiz. Temenni ederim ki bundan sonra da çözümlerde başarılı adımlar atar ve buraları çözüme kavuştururuz.

ABD'NİN S-400 AÇIKLAMASI

Sinop'taki testlerin yapıldığı doğrudur. Burada Rusya'ya ait silah olması, demek ki bu beyefendileri rahatsız ediyor. Biz kararlıyız, yolumuza aynı şekilde devam ediyoruz. ABD'nin yaklaşımı bizi bağlamaz.''

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD'nin yaklaşımı bizi bağlamaz, yolumuza devam edeceğiz ile ilgili etiketler Erdoğan S-400 Türkiye Cumhurbaşkanı cuma namazı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.