"Yitip gitmesine rıza gösteremeyiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İznik'te düzenlenen 4. Dünya Göçebe Oyunları'nın açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Göçebe Oyunları Açılış Etkinlikleri'nde açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle: Ülkemizin mavi incisi İznik'ten spora, sanata, kültüre, ortak geleceğimize gönül veren tüm kardeşlerime kucak dolusu selamlarımı gönderiyorum. Göçebe Oyunları'nın ilki 2014'te Kırgızistan'da ata topraklarında yapılmıştı. Türk Devletleri Teşkilatı Liderler Zirvesi'nde bu oyunları geleneksel oyunlar olarak kabul ettik. Bu organizasyon 2020'de gerçekleştirilecekti ancak Kovid salgını sebebiyle ertelemek zorunda kaldık. 4. Göçebe oyunlarını her köşesi tarih kokan İznik'te başlatıyoruz.

Göçebe kültürü insalık tarihi kadar eskidir. İnsan toplulukları binlerce yıl boyunca bulundukları yerde ayrılarak, kendilerine yeni hayat alanları aramışlardır. Bu uzun yolculuklar sırasında karşılaşan insan toplulukları birbirlerini etkilemişlerdir. Dünyanın her yerinde şehirleşmenin artması, iş imkanlarının çoğalması göçebeliği epeyce sınırlanmıştır. Göçebe kültürünün farklı yönleri ile yaşatılmasınında büyük fayda görüyoruz. Göçebe Oyunlarını dünya çapına yayan bu organizasyonu kadim mirası geleceğe bırakmak adına önemli görüyorum. Oyunlarda yarışacak sporculara başarılar diliyorum. Katkıları ile oyunların yaşatılmasına destek olan dostlarımıza da teşekkür ediyorum.

Bölgemizin dini ve etnik çatışma ve gerilimlerle kavrulduğu bir dönemde; barışı, dayanışmayı esas olan bu oyunların özgür bir iş birliği platformu olduğuna inanıyorum. Oyunlar boyunca yapılacak geçmişten günümüze spor müsabakaları sadece gençlerimize hoşça vakit geçirmek ile kalmayacak, onların bu alanlara ilgisini artıracak. 40'dan fazla yapılacak dalda yarışacak sporcumuzun heyecanını şimdiden görebiliyorum. 


Ülkemizden ve dünyadan pek çok tanınmış sanatçı konserleri ile, çocuklarımız koroları ile etkinliğimizin renklenmesine renk verecek. Birçok atolye çalışması da oyun programında bulunuyor. Zengin, cazip bir Göçebe oyunlarına şahitlik edeceğiz. Çocuk obasında yapılacak etkinlikler evlatlarımıza unutulmaz anlar yaşatacaktır. Yetenekli sanatçı ve zanaatkarların el emeği eserleri Etno pazarda sergilenecek. Burada yapılan her faaliyet bir anlamda tarihi canlandırmayı ifiade ediyor. Yeni ve kalıcı ilişkiler kurmaya sebep olan diplomasi yönünü de önemsiyoruz. 2 senede bir düzenli olarak devam edecek Göçebe Oyunları'na her türlü katkıyı yapmayı sürdüreceğiz.

Erdoğandan Göçebe Kültürü açıklaması: Yitip gitmesine rıza gösteremeyiz

102 ÜLKEDEN 3 BİNDEN FAZLA SPORCU KATILIYOR

Dünya Etnospor Federasyonu tarafından organize edilen 4'üncü Dünya Göçebe Oyunları, Bursa'nın İznik ilçesinde başladı. 102 ülkeden 3 binden fazla sporcunun katılacağı organizasyon, geleneksel okçuluk yarışıyla başladı.

 

"Yitip gitmesine rıza gösteremeyiz" ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan 4. dünya göçebe oyunları açılış
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.