Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2 ülkenin kararlı yürüyüşüyle ticaret hacminde 30 milyar dolara yine ulaşacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmi törenle karşılandığı Sadabad Sarayı'nda İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile yaptığı görüşme sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Reisi ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, "İran ile 7,5 milyar dolarlık ticaret hacmini yakaladık. İnşallah 30 milyar dolar hedefini gerçekleştireceğiz." açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi törenle karşılandığı Sadabad Sarayı'nda İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile yaptığı görüşme sona erdi.

Erdoğan, daha sonra İran lideri Ayetullah Ali Hamaney ile bir araya geldi.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin açıklamalarından satır başlıkları;

Ziyaret iki ülke için dönüm noktası niteliğinde. İki ülke arasında yatırımın geliştirilmesini ele aldık.

Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunmasında mutabıkız.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başlıkları;

Reisi ile önce dar kapsamlı daha sonra heyetler arası toplantılarımızı gerçekleştirdik.

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ortaya koyduğu komşularla ilişkilerin geliştirilmesi vizyonunu çok değerli buluyorum.

Savunma sanayiindeki dayanışmamızı çok önemsiyorum.

İran ile 7,5 milyar dolarlık ticaret hacmini yakaladık. İnşallah 30 milyar dolar hedefini gerçekleştireceğiz.

Biz terör örgütlerini NATO sözleşmesinin içine soktuk. Bunlar hangi ülkede olursa o ülkenin huzurunu kaçıran baş belaları.

Burada diğer bir önemli toplantı da Astana üçlüsü olarak burada liderler olarak bir araya geliyoruz. Putin- Reisi ve ben bir araya gelerek gelişmelerin son halini masaya yatıracağız. Astana sürecinin yeniden bir değerlendirme ve ayağa kaldırma durumu olacaktır.

İRAN İLE İMZALAR ATILDI

Görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran’da Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin Yedinci Toplantısı ile anlaşmaların imza töreninin ardından İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile ortak basın toplantısı düzenliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2 ülkenin kararlı yürüyüşüyle ticaret hacminde 30 milyar dolara yine ulaşacağız ile ilgili etiketler Erdoğan İran Tahran
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.