Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunun bedelini çok ağır ödeyeceksiniz!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın Yenikapı'daki 'Büyük İstanbul Mitingi'nde konuştu. Ekonomik gelişmelere dikkat çeken Erdoğan, "Dövizi tırmandırmaya çalışıyorlar. Bakın bugün Yenikapı’dan onlara sesleniyorum. Ey finans sektörünün içinde olanlar, kalkıp da piyasadan dövizleri toplayıp, döviz yükselecek şöyle olacak böyle olacak bu tür provakatif eylemlerin içerisine giriyorsanız bunun bedelini çok ağır ödeyeceksiniz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yenikapı'da verdiği mesajlar şöyle;

"İSTANBUL SENİ YÜREKTEN SELAMLIYORUM"

Sevda nedir bilmezsek sevdalandığım şehir; kubbeler arasında nakış gibi işlenen şehir, ey şehadetlerle şahlanan şehir; alemlere rahmet olarak gönderilen Efendimizin İslam alemine işaret ettiği şehir, asrı saadetten gelen misafirleriyle şereflenen şehir… Fetih fatih Sultan Mehmet Han'a nasip olan şehir; adaletin huzurun hakikatin hakim olduğu şehir… Her inançtan, her kesimden insanın güvenle yaşadığı eman şehir; herkesin gözü olduğu gözdesi olduğu İslam şehri! Seni yürekten selamlıyorum İstanbul.

Ayasofya'sı ile Sultan Ahmet Camisiyle en son Büyük Çamlıca Camisi ile kıtaları birleştiren İstanbul. Sizleri aşk ile selamlıyorum İstanbul. Yenikapı bugün bir başka güzel. İşte böylesi yürekler fethetmişti İstanbul'u. İşte böylesi bir iman, aşılmaz denilen surları yerle yeksan etmişti. İşte böylesi bir azim asırlarca İstanbul'a dünyayı yönettirmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunun bedelini çok ağır ödeyeceksiniz!

"MİTİNGE KATILIM ORANI 1 MİLYON 600 BİN"

AK Parti'ye ve Milliyetçi Hareket Partisi'ne gönül vermiş kardeşimle Cumhur İttifakı'na inanan, güvenen tüm kardeşlerimle işte bu İstanbul için bir kez daha Yenikapı'dayız. Şu anda aldığım resmi rakam 1 milyon 600 bin.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunun bedelini çok ağır ödeyeceksiniz! - Resim : 2

"BAY KEMAL SEN BU İŞLERDEN ANLAMAZSIN"

Bir çağın açılıp bir çağın kapandığı bu şehri, kıyamete kadar İslam şehri olarak koruyacağız.

İnşallah 1 Nisan'dan sonra bu zaferle beraber yine burada, şöyle çok fazla da uzatmadan bir de zaferin şenliğini yaparız.

CHP'den aldığımız İstanbul'da su yok, çöp çoktu; hava kirliliği vardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunun bedelini çok ağır ödeyeceksiniz! - Resim : 3

Bay Kemal sen bu işlerden anlamazsın. Getirdiğin kişi İstanbul'un bir ilçesinin belediye başkanı. İstanbul gibi şehre rastgele isim yakışmazdı, onun için Binali Yıldırım'ı aday gösterdik. Terör örgütü ile el ele, iç içe, geçmişi kirli birini ne yazık ki İzmir'e layık gördüler. Ama bunlarda ufuk yok, ufku olmayanın yönetim kabiliyeti olmaz. İstanbul'da başkan adayı oldu; Kağıthane'yi Kağıttepe yaptı.

"DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜKLER ADASI'NIN (YASSIADA) AÇILIŞI SEÇİMDEN SONRA YAPILACAK"

Yaslı bir adamız var; orayı uluslararası toplantıların merkezi yapacağız. Yassıada'ya Demokrasi ve Özgürlükler Adası adını koyuyoruz. Seçimden kısa bir süre sonra Yassıada'nın açılışını yapacağız. Bizden önce bin 596 otobüs vardı; pislikten geçilmez, kokudan durulmazdı. Artık günde 4 milyon İstanbulluyu otobüsler taşıyor. Yarısında ücresiz internet hizmet var. Bugün İstanbul'da 57 yolcu gemisi, 2 arabalı vapur ile 22 hatta deniz ulaşımız veriyoruz. Hedefimiz 2023'e kadar İstanbul'da otopark kapasitemizi 123 bin araca çıkartmaktır. 140 kilometre dağları deldik, İstanbul'a su getirdik.

Haliç'te yaptığımız dünyada örnek bir adım. Sandalla karşıdan karşıya geçmekte zorlanırdık. Herkes "Tek çare Haliç'i dolduracaksınız" dedi. "Hesabını tarih, doğa bizden sorar" dedik. 2,5 milyon metroküp balçık çıkartıp temizledik. Çamuru süzüp Alibeyköy'de 650 bin metrekare alan kazandık.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunun bedelini çok ağır ödeyeceksiniz! - Resim : 4

"ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ'Nİ DE KISA BİR ZAMANDA BİTİRECEĞİZ"

"AK Partili belediyelerde kültür merkezi yok" diyorlar. Sen aday tanıtımını bile Haliç Kongre Merkezi'nde yaptın. Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nın (Yassıada) açılışı seçimden sonra yapılacak.. Temelini attık nasip olursa Atatürk Kültür Merkezi'ni de kısa bir zamanda bitireceğiz. 29 Ekim'de Fazıl Say'ın Külliye'de bir konseri olacak. Konserde kendisinin de bir bestesi olacak. Bizim derdimiz "Sen hangi zihniyettesin" değil.

ERDOĞAN DEV PROJELERİ AÇIKLADI

Biz geldiğimizde İstanbul'da sadece 4 spor merkezi vardı. Herkes spor yapabilsin diye park ve bahçeleri de spor aletleriyl doldurduk.

Yaklaşık 6 katrilyon lira maliyeti olan Tuzla Biyoteknoloji Vadisi'ni kuruyoruz.

3,5 katrilyon lira maliyetle, Teknoloji Geliştirme Merkezi kuruyoruz.

Şehrin her iki yakasında, birer tane sebze-meyve, kuru gıda, su ürünleri gibi perakende noktalarının ihtiyaç duyduğu malları karşılayacak haller kuracağız.

(Biyoteknoloji Vadisi) Burada antikordan aşıya, lensten kemoterapi ilacına kadar pek çok ürün üretilecek, 20 bin kişiye istihdam sağlanacak.

Eyüpsultan Göktürk'te tarımsal teknoloji geliştirme merkezini kuracağız.

Tarihi Yarımada'yı da kadim şehir olarak ilan ederek, restorasyon seferberliği başlatacağız.

İstanbul'a 900 trilyon liralık bir yatırımla dev bir film platosu kuracağız.

Denize kıyısı olan 22 ilçemizdeki 170 km'lik kıyı şeridini kesintisiz ve engelsiz şekilde düzenleyerek İstanbul halkının hizmetine sunacağız.

Şehrin her köşesinde, 300 mahalleye 955 kreş açacağız.

İstanbul'un kuzeyinde yer alan ormanları, şehrin içerisine almak ve bu doğal yaşamı deniz ile buluşturmak için 20 koridor planladık. Vadi tabanlarında gerçekleştirilecek yeşil koridorlar, kesintisiz bisiklet ve yaya akslarını da içinde barındırmanın yanında afet anında toplanma mekanları olarak da kullanılacak.

İstanbul'daki 200 bin engelli kardeşimize hizmet verecek 17 rehabilitasyon merkezi kuracağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunun bedelini çok ağır ödeyeceksiniz! - Resim : 5

FLAŞ 'DÖVİZ' MESAJI

Ekonomik gelişmelere dikkat çeken Erdoğan, "Dövizi tırmandırmaya çalışıyorlar. Bakın bugün Yenikapı'dan onlara sesleniyorum. Ey finans sektörünün içinde olanlar, kalkıp da piyasadan dövizleri toplayıp, döviz yükselecek şöyle olacak böyle olacak bu tür provakatif eylemlerin içerisine giriyorsanız bunun bedelini çok ağır ödeyeceksiniz. Seçimin arifesinde bu tür eylemlerin içerisine girenleri sesleniyorum. Hepinizin kimliğini biliyoruz, neler yaptığınızı biliyoruz. BDDK bazı adımlar attı. Ama şunu bilin ki seçim sonrası bunun faturasını size ağır keseceğiz. Bu milleti sömüremeyeceksiniz." dedi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunun bedelini çok ağır ödeyeceksiniz! - Resim : 6

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunun bedelini çok ağır ödeyeceksiniz! ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.