Cumhurbaşkanı artık Sig Sauer kullanılmayacağını açıkladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütü PKK/PYD'ye silah hibe etmesine tepki gösterdi. Erdoğan, Türk polis teşkilatının kullandığı Sig Sauer silahı için alınan kararı da açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sig Sauer silahın artık kullanılmayacağını ve yerine yerli silahın tercih edileceğini duyurdu. Peki, Sig Sauer nedir, teknik özellikleri nelerdir? Detaylar haberimizde...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde valilere hitap etti. ABD'nin Türkiye'ye karşı tavırlara sert tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK/PYD'ye silah hibe etmesine tepki gösterdi. Erdoğan, Türk polis teşkilatının kullandığı Sig Sauer silahı için alınan kararı da açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sig Sauer silahın artık kullanılmayacağını ve yerine yerli silahın tercih edileceğini duyurdu. Peki, Sig Sauer nedir, teknik özellikleri nelerdir? Detaylar haberimizde...

Screen-shot-2011-07-26-at-11.54.02-AM-1

"SİG SAUER KULLANILMAYACAK"

ABD'nin terör örgütü PKK/PYD'ye verdiği silahlara işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bundan sonra artık polis teşkilatımız 'Sig Sauer' diye bir silah kullanamayacaktır" dedi. Erdoğan, yerli silahların tercih edileceğini de duyurdu.

Erdoğan'ın açıklaması şöyle:

"Bundan sonra artık Sayın Bakana da burada söylüyorum, SIG Sauer diye bir silah bizim polis teşkilatımız kullanmayacaktır, kullanmamalı. Artık biz kendi ülkemizin silahlarını kullanmak suretiyle bu adımları atacağız. Biz artık bu tabancaları veya bunun daha uzun mesafelisini ülkemizde yapıyoruz ve bundan dolayı da kendi silahlarımızı kullanmak suretiyle polis teşkilatımızı daha diri, daha sağlam ayakta tutacağız. Çünkü onlardan almaya devam ettiğimiz sürece bize tembellik geliyor. Gerek yok."

Sig Sauer P229 model silahların aynı zamanda birçok alt serisi bulunuyor. Silahların fiyatları ise 3 bin 850 ile 6 bin dolar arasında değişiyor.

DÜNYA LİDERLERİN KORUMALARININ TERCİHİ

Dünya liderlerinin yakın korumaları tarafından da tercih edilen Sig Sauer model silahların teknik özellikleri ise şu şekilde:
Kalibre: 9 mm Luger.357 SIG,.40 SW
Uzunluk: 180 mm
Namlu uzunluğu: 99 mm
Ağırlık(boş): 770 g
Kapasite: 12+1

resized_4933a-4fa9c4ba20160714_2_17985683_12176467

TÜRKİYE'DE DAĞITILAN MODEL

Sig Sauer P229 model silahların aynı zamanda birçok alt serisi bulunuyor. İlk etapta Başbakanlık Korumalarına sonrasında ise Cumhurbaşkanlığı ve TBMM korumalarına da dağıtılan silahların fiyatları ise 3 bin 850 ile 6 bin dolar arasında değişiyor.

SIG Sauer tabancaları kutularından çıktıkları anda performansları ile kullanıcılar için kusursuz olsalar da, bazı kullanıcılar daha fazlasını ister. Bu kullanıcılar için SIG SAUER P226 serisini sundu. Tartışmasız Sig Sauer’in efsane modellerinden biri. ABD’de birim tarafından kabul gören en güvenilir görev silahıdır. ABD’de sadece temel eğitimlerde 3
milyonun üzerinde atım yapılmaktadır.

resized_efca8-7b62378d31835defaultl

Kalibre 9mm,.357SIG
Çalışma Şekli DA/SA
DA Tetik Ağırlığı 4.53 kg
SA Tetik Ağırlığı 1.99 kg
Toplam Uzunluk 19.55 cm
Toplam Yükseklik 13.97 cm
Toplam Genişlik 3.8 cm
Namlu Uzunluğu 11.17 cm
Nişangah Yarıçapı 16 cm
Şarjörlü Ağırlık 890 gr
Şarjör kapasitesi 15 Mermi (9mm)
Nişangah Kontrast Nişangah
Aksesuar Rayı Var
Gövde Malzemesi Siyah Sert Andonize Alaşım
Sürgü Malzemesi Paslanmaz Çelik
Kabza Tek parça gelişmiş ergonomik kabza

Cumhurbaşkanı artık Sig Sauer kullanılmayacağını açıkladı! ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sig sauer sig sauer nedir teknik özellikleri
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.