Cumhurbaşkanı adayı olacağını iddia eden Cem Uzan Türkiye'ye neden gelemiyor? Suç dosyası kabarık

Sosyal medyada yaptığı paylaşımda 2023 yılında yapılacak seçimde Cumhurbaşkanı adayı olacağını iddia eden Cem Uzan, hâlâ Türkiye'ye gelemedi. Yıllardır yurt dışında firari olan Cem Uzan hakkında milyarlarca liralık dolandırıcılık nedeniyle toplam 47 yıl 5 ay 20 gün hapis cezası bulunuyor. Suç dosyası oldukça kabarık olan Uzan, Türkiye'ye gelmesi durumunda hapse gireceği için ülkeye dönemiyor.

Usulsüz işlemlerle Türk halkını milyarlarca dolara zarara uğratarak yurtdışına kaçan firari Cem Uzan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda sık sık Türkiye’ye geleceğini iddia ediyor. Yakın zamanda yaptığı açıklamada ise 2023 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olacağını iddia etti. Yıllardır yaptığı bu açıklamalara karşın, Türkiye’ye dönmeyen Cem Uzan hakkında kesinleşmiş mahkeme kararları olduğu tespit edildi.

Cem Uzan hakkında, İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesinin 2005/123 E. sayılı, İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesinin 2008/10 E. sayılı ve  Pamukova Asliye Ceza Mahkemesinin 2005/47 E. sayılı dosyalarından suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve örgüte üye olmak, resmi ve özel evrakta sahtecilik, Bankalar Kanununa muhalefet, devlete ve şahsa karşı işlenen nitelikli dolandırıcılık, kamu kurumunu dolandırmak,  nitelikli zimmet, hürriyeti tahdit, hakkı olmayan mala tecavüz suçları sebebiyle kesinleşmiş 47 yıl 5 ay 20 günlük hapis cezası bulunduğu ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı adayı olacağını iddia eden Cem Uzan Türkiye'ye neden gelemiyor? Suç dosyası kabarık

Mahkumiyet kararı verilen üç dosya için Cem Cengiz Uzan vekilleri tarafından yargılamanın iadesi talebinde bulunulmasına rağmen her üç mahkeme de yargılamanın iadesi talebini reddetti. 

Firari Cem Uzan hakkında gıyabi tutukluluk kararı verilen İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesinin 2017/258 E. sayılı dosyasından kara para aklama suçu sebebiyle açılan ceza davası da devam ediyor.

Ayrıca, sosyal medya hesabından dönemin TMSF Başkanı ve kurul üyeleri hakkında hakarette bulunması nedeniyle de İstanbul 18. Asliye Ceza Mahkemesinin 2021/921 E. sayılı dosyadan da bir dava sürüyor.

Cumhurbaşkanı adayı olacağını iddia eden Cem Uzan Türkiye'ye neden gelemiyor? Suç dosyası kabarık ile ilgili etiketler Cem Uzan hapis Cumhurbaşkanlığı firari yurt dışı karar aday
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.