Cumhurbaşkan Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile kasım ayında Glasgow'da görüşecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile yapacağı görüşmenin yerini ve tarihini açıkladı. Erdoğan, Biden ile kasım ayında Glasgow'da görüşeceğini bildirdi. Görüşmenin en önemli maddesi ise F-35'ler olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan dönüşü uçakta merak edilen soruları yanıtladı. Abd Başkanı Biden'la ne zaman görüşeceği en çok merak edilen konu başlıkları arasında yer alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmenin Roma'da değil kasım ayında Glosgow'da olacağını ve en önemli gündem maddesinin F-35'ler olacağını dile getirdi.

"ROMA'DA DEĞİL AMA GLASGOW'DA GÖRÜŞMEMİZ OLACAK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyla ilgili gerçekleştirdiği açıklamalar şu şekilde:

"Büyük ihtimalle Roma'da değil ama Glasgow'da görüşmemiz olacak. Bu görüşmede de tabii ki en önemli maddemiz; malum bizim F-35 konumuz var. F-35'le ilgili olarak bizim 1 milyar 400 milyon dolarlık yapmış olduğumuz bir ödeme var. Bu ödemeyle ilgili olarak da tabii ki bunun bize geri ödeme planının nasıl olacağını kendileriyle görüşmemiz gerekecek. Bu konuda mükaleme ne getirecek ne götürecek; onu kendileriyle görüşerek öğreneceğiz. Alt düzeyde aldığımız bazı bilgiler var. Bize F-16 verme konusunda gelen bazı bilgiler… Bize gelen bilgi, bunlarla bu işi ödeme gibi bir plan olduğu yönünde. Bu doğru mudur, değil midir; bunları kendilerinden öğreneceğiz. En üst düzeyde de bunu tabii benim Sayın Biden ile konuşmam isabetli olacaktır. Eğer böyleyse ona göre bir anlaşma yoluna gitmiş olacağız."

Cumhurbaşkan Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile kasım ayında Glasgow'da görüşecek ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Joe Biden görüşme glsagow
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.