Cumhur ve Millet İttifaklarında son durum! İttifaklar seçime nasıl gidiyor?

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir, SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını canlı yayında yanıtladı...

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demirin SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sıcak gündeme ilişkin sorularını cevapladığı ‘Metehan Demir ile Gündem’in yeni bölümünde, Fatih Erbakan’ın cumhurbaşkanı adayı olduğu Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı kararı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'yi ziyaret edeceği iddiaları, İnce'nin Kılıçdaroğlu'na 'ittifakı boz' çağrısı, Kılıçdaroğlu'nun tepki çeken HDP ziyareti, Millet İttifakı'nda Mansur Yavaş krizi, eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifi iddiası, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın deprem bölgelerinde milletvekili adayı olacağı iddialarını konuştu.

''YENİDEN REFAH PARTİSİ İLE CUMHUR İTTİFAKI'NIN ANLAŞAMADIĞI BAZI NOKTALAR VAR''

Metehan Demir, ''Mutlaka akıllarında bir plan, proje vardır. Milli Görüş'ün özünü korumak bu süreçte rol aldı. Cumhur İttifakı ile anlaşılamayan bazı noktalar olduğu konuşuluyordu. Yeniden Refah Partisi ile Cumhur İttifakı'nın anlaşamadığı bazı noktalar temsil ve bazı maddelerde uzlaşmazlık ile bir sonuca varamamak. Artık her parti, her partiden oy alabilir. Bugün ittifakların yapılarına bakıldığında tüm benzemezlerin bir araya geldiği yapılar söz konusu. Bu siyasi zorunluluktur. Yeniden Refah Partisi'nin son dönemde oylarının arttığı söyleniyordu. 

''İNCE CHP'YE GELDİĞİ ANDA CHP'NİN GENEL BAŞKANLIK YARIŞINDA KARTLARIN TEKRAR DAĞITILACAĞI BİR ORTAMA DÖNÜŞÜR''

Kılıçdaroğlu'nun İnce'yi ziyaret etme iddiası diğer normal siyasi partileri ziyaret planından farklılık gösterir. Bu ziyaretin sonucunu öngöremiyorum. Kılıçdaroğlu'nun İnce'yi ziyaretinden İnce'nin ittifaka katılması gibi bir sonuç çıkacağını sanmıyorum. İnce CHP'ye geldiği anda CHP'nin Genel Başkanlık yarışında kartların tekrar dağıtılacağı bir ortama dönüşür. Somut, kısa vadede İnce'nin CHP'ye katılması sonucu çıkmaz. Kılıçdaroğlu İnce'ye gidecek olması çok büyük bir taktik olurdu. 

HDP'NİN CUMHURBAŞKANI KARARI NE OLACAK?

HDP sessiz kalırsa ve cumhurbaşkanı adayı çıkarmazsa Kılıçdaroğlu ile yürüyecekleri anlamına gelir.

İTTİFAKTA GENEL BAŞKANLAR KRİZİ

Yavaş ilk kez bu kadar dikkat çeken bir çıkış yapıyor. Diğerleri tarafından onay görmez. 12 maddelik bildirgenin ayakları da düşer. Akşener'in isteklerinin tamamının geri gelerek yürürlüğe girmesi anlamına da gelir

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BAKAN SÜLEYMAN SOYLU İLE HULUSİ AKAR’I DEPREM BÖLGELERİ KAHRAMANMARAŞ, ADIYAMAN VE HATAY İÇİN MİLLETVEKİLİ ADAYI OLARAK MI DÜŞÜNÜYOR?

Erdoğan'ın kabinede görevli bakanları büyükşehirlerden aday göstereceği iddiası doğru. Çalışmalar devam ediyor. Hem bakan hem milletvekili olunabileceğinin yolu açılması çalışılıyor.'' sözlerini kullandı.

Metehan Demir’in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

Cumhur ve Millet İttifaklarında son durum! İttifaklar seçime nasıl gidiyor? ile ilgili etiketler Metehan Demir Cumhur İttifakı Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu CHP Yeniden Refah Partisi Muharrem İnce

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal! Atatürk ve Erdoğan'a hakaret ettiler...

DEM Partili yöneticiler Sur Belediyesi makamında bulunan Mustafa Kemal Atatürk ve Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret ederek hakaret etti. "Kaldırın bu kebrağların (p...venklerin) fotoğraflarını" sözlerini sarf eden DEM Partililer büyük tepki çekti. DEM Parti yöneticilerinin Diyarbakır Sur'daki mazbata töreni sırasında hakaret içeren sözleriyle ilgili müfettiş görevlendirildi.