Cumartesi o iller açık havayı göremeyecek

Bilindiği gibi Türkiye bugün itibariyle kademeli normalleşmeye geçti. Bu adımlardan biri de hafta sonu uygulanan kısıtlamanın tek güne indirilmesi oldu. Bu çerçevede tüm illerde cumartesi günleri gündüz saatlerinde kısıtlama uygulanmayacak. Ancak, önümüzdeki cumartesi günü bazı illerde yaşayan vatandaşlar açık havayı göremeyecek. Çünkü başta İstanbul olmak üzere çok sayıda ilde bardaktan boşanırcasına sağanak yağış olacak. İşte o iller...

Meteoroloji'nin son hava tahminleriren göre çarşamba günü Türkiye'nin birçok yerinde yağmur ve bazı kentlerde ise kar yağışı görülecek. 

Buna göre, Marmara'nın batısı parçalı bulutlu, doğusu ise puslu ve kapalı bir gün geçirecek. Doğu Karadeniz'de sağanak yağış, Artvin'de ise karla karışık yağmur görülecek. Doğu Anadolu'nun büyük kısmında puslu ve kapalı bir hava hakim olurken Hakkari ile Van'da kar yağışı hakim olacak. 

Güney illeri ise yağışlı bir gün geçirecek. Antalya'dan Şırnak'a uzanan koridordaki tüm illerde sağanak yağış görülecek. Konya, Burdur ve Isparta'da ise karla karışık yağmur olacak. İç Anadolu bulutlu ve puslu, Ege ise parçalı bulutlu bir gün geçirecek. 

Cumartesi o iller açık havayı göremeyecek

4 Mart Perşembe günü ise Marmara ve Batı Karadeniz'de parçalı bulutlu, Ege ve İç Anadolu ile Antalya'da az bulutlu ve açık, Mersin Adana, Osmaniye, Gaziantep ve Hatay'da parçalı bulutlu, Şanlıurfa, Siirt, Şırnak ve civarlarında sağanak yağış, Bitlis, Hakkari ve Van'da kar yağışlı bir hava görülecek. Doğu Anadolu'nun büyük bölümü bulutlu bir gün yaşarken Rize, Trabzon ve Giresun'da sağanak yağış görülecek. 

Cumartesi o iller açık havayı göremeyecek - Resim : 2

5 Mart Cuma günü ise Türkiye'nin büyük bir bölümü az bulutlu ve açık, bir gün geçirecek. Karadeniz sahil şeridi ile iç bölgelerde, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da parçalı bulutlu bir hava hakim olurken Hakkari ve çevresinde karla karışık yağmur gözlenecek. 

Cumartesi o iller açık havayı göremeyecek - Resim : 3

Ve haberimizin başında dikkat çektiğimiz kısıtlamanın kalkacağı ilk hafta sonu olan 6 Mart Cumartesi günü İstanbul dahil Marmara Bölgesi'nin tamamı ile İzmir, Manisa, Kütahya, Bilecik, Batı Karadeniz'in tamamı, Doğu Karadeniz'in kıyı kentlerinde sağanak yağış görülecek. İç Anadolu ile Akdeniz Bölgesi'nde az bulutlu ve güneşli bir gün yaşanırken Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun tamamında parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. 

Cumartesi o iller açık havayı göremeyecek - Resim : 4

7 Mart Pazar günü yağışlar Doğu Karadeniz'in sahil kesimleri ile Iğdır'da sağanak yağış şeklinde görülecek. Ardağan, Kars, Erzurum, Ağrı ve Van'da kar yağışı beklenirken, İç Anadolu, Akdeniz Bölgesi ve Ege'de az bulutlu ve güneşli bir gün olacak. Marmara ile Güneydoğu Anadolu ise parçalı bulutlu bir gün geçirecek. 

Cumartesi o iller açık havayı göremeyecek - Resim : 5

Cumartesi o iller açık havayı göremeyecek ile ilgili etiketler Meteoroloji İstanbul Sağanak Yağış kar Marmara Karadeniz Doğu Anadolu Akdeniz Ege İzmir
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.