Cumartesi marketler kaça kadar açık? Arefe günü nereler açık? Arefe günü yasak var mı?

Cumartesi marketler kaça kadar açık? Ramazan Bayramı heyecanı yaşanmaya başlıyor. 23 Mayıs Cumartesi günü Arefe Günü olacak. 23,24,25,26 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanmasından dolayı alışverişler erkenden yapılıyor. Arefe gününde nerelerin açık olacağı sorusunun cevabı araştırılmaya başlandı. İşte Cumartesi marketler kaça kadar açık? Arefe günü nereler açık? Arefe günü yasak var mı? Merak edilen detaylar haberimizde...

Cumartesi marketler kaça kadar açık? 23,24,25,26 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanmasından dolayı alışverişler erkenden yapılıyor. Arefe gününde nerelerin açık olacağı sorusunun cevabı araştırılmaya başlandı. Ramazan Bayramı heyecanı yaşanmaya başlıyor. 23 Mayıs Cumartesi günü Arefe Günü olacak. İşte Cumartesi marketler kaça kadar açık? Arefe günü nereler açık? Arefe günü yasak var mı? Merak edilen detaylar haberimizde...

BAYRAMDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KAÇ GÜN?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı'nda bayramda uygulanacak olan sokağa çıkma yasağıyla ilgili şu bilgileri verdi;

Arife gününden bayramın son gününe kadar, 23-24-25-26 Mayıs tarihlerinde 81 ilimizin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır. İnşallah bayramdan sonra bu tür sınırlamalara ihtiyacımızın olmayacağı bir tabloyla karşılaşacağımıza inanıyorum. Bayramın birinci günü olan 24 Mayıs Pazar günü 14.00-20.00 saatleri arasında 65 yaş üstü vatandaşlarımız yine sokağa çıkabilecek.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

İçişleri Bakanlığı 81 ilin valiliğine 22 Mayıs saat 00.00 ile 26 Mayıs 00.00 arasında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili genelge gönderdi.

İçişleri Bakanlığının 81 İl Valiliğine gönderdiği Sokağa Çıkma Kısıtlaması Genelgesi'nde şu ifadeler yer aldı;

Yaklaşmakta olan Ramazan Bayramı süresince Koronavirüs (Covid-19) salgınının halk sağlığı açısından oluşturabileceği riskleri yönetebilmek adına alınabilecek ek tedbirler 18.05.2020 Pazartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımızın Başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde değerlendirilmiş; Bilim Kurulunun önerileri ve Koronavirüsle mücadelede edinilen tecrübeler ışığında, 81 ilimizde Ramazan Bayramı arifesine denk gelen 23 Mayıs 2020 Cumartesi gününden başlayarak 24-25-26 Mayıs 2020 tarihlerinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmasına karar verilmiştir.

AFERE GÜNÜ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Bu yıl Ramazan Bayramı arefesi 23 Mayıs Cumartesi gününe denk geliyor. Dolayısıyla arefe günü sokağa çıkma kısıtlaması 81 ilde uygulanacak.

Cumartesi marketler kaça kadar açık? Arefe günü nereler açık? Arefe günü yasak var mı? ile ilgili etiketler Ramazan Bayramı bayram arefe Cumartesi marketler kaça kadar açık? Arefe günü nereler açık?
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.