Cumartesi günleri yasak var mı? 6 Mart Cumartesi sokağa çıkma yasağı var mı?

Cumartesi günleri yasak var mı, 6 Mart Cumartesi sokağa çıkma yasağı var mı merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası açıkladığı yeni kontrollü normalleşme kararları sonrası hafta sonu sokağa çıkma yasağına güncelleme geldi.

Cumartesi günleri yasak var mı, Cumartesi sokağa çıkma yasağı var mı merak ediliyor. Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası alınan kararları açıklaması sonrası hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasağına güncelleme geldi.

CUMARTESİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Kabine toplantısı sonrası alınan kararlar hafta sonu ve hafta içi uygulanan sokağa çıkma yasağınıb kaldırdı mı? Kabine toplantısı sonrası alınan sokak kısıtlaması kararı şu şekilde oldu:

* Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, düşük ve orta riskli illerde tamamen kalkarken yüksek ve çok yüksek riskli illerde bir müddet daha Pazar günü devam edecek.

* Ülkemizin tamamında süren akşam 21:00 ile sabah 05:00 arasındaki sokağa çıkma sınırlaması sürecek.

* Okullar, Türkiye genelindeki tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8'inci ve 12'inci sınıflarda eğitim öğretime açılacaktır.

* Yüksek ve çok yüksek riskli illerimizde genel uygulamanın dışında sadece liselerdeki yüz yüze sınavlar yapılacaktır.

* Düşük ve orta riskli illerde, ilaveten ortaokullar ve liseler dahil diğer kademelerde de eğitim öğretime başlanacak.

* Restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane, kıraathane, çay bahçesi gibi yerler, çok yüksek riskli iller dışında, Türkiye genelinde faaliyetlerini sabah 07:00 ile akşam 19:00 saatleri arasında, yüzde 50 kapasiteyle sürdürülebilecek.

* Halı saha, yüzme havuzu ve benzeri tesisler, düşük ve orta riskli illerimizde, sabah 09:00 ile akşam 19:00 arasında faaliyet gösterebilecek.

* Sivil toplum kuruluşlar, meslek odaları, kooperatifler ve benzeri kuruluşların genel kurulları; düşük, orta ve yüksek riskli illerde, katılılım 300 kişiyi geçmeyecek şekilde yapılabilecek.

* Diğer hususlardaki uygulamaların nasıl olacağı, daha önce de belirttiğim gibi, Valiliklerimizin başkanlığındaki İl Hıfzısıhha Kurallarımız tarafından belirlenecektir.

 

Cumartesi günleri yasak var mı? 6 Mart Cumartesi sokağa çıkma yasağı var mı? ile ilgili etiketler Korona Koronavirüs cumartesi günü yasak var mı cumartesi sokağa çıkma yasağı varmı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.