Cuma namazında bütün camilerde yağmur duası yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı, hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi nedeniyle ülke genelindeki 90 bin camide cuma namazı sonrası yağmur duası yapılacağını duyurmuştu. Bu çerçevede bugün camileri dolduran vatandaşlar cuma namazı sonrası yağmur yağması için ellerini semaya açarak dua etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı, hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi nedeniyle ülke genelindeki 90 bin camide Cuma namazı sonrası yağmur duası yapılacağını duyurmuştu. Vatandaşlar cuma namazı sonrası hep birlikte 'yağmur duası' yaptı. Yurdun çeşitli yerlerinde yağmur duası yapan vatandaşların görüntüleri kameralara yansıdı. İşte o anlar...

İSTANBUL'DA CAMİLERDE 'YAĞMUR DUASI' EDİLDİ

İSKİ'nin bugün açıkladığı verilerine göre barajlardaki doluluk oranı yüzde 30'a düştü. Yağmur ve karın yağmaması, sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesinin oluşması üzerine cuma namazı sonrası camilerde yağmur duası edildi

İstanbul Müftülüğü'nün talimatı ile kentteki bütün camilerde hutbenin ardından 'Yağmur Duası' yapıldı. Avcılar Merkez Ulu Camii'nde de yüzlerce kar ve yağmur yağması için dua etti.

Cuma namazında bütün camilerde yağmur duası yapıldı

ERZURUM VE ARDAHAN'DA YAĞMUR DUASI YAPILDI

Erzurum ile Ardahan'daki camilerde cuma namazı öncesi "kar ve yağmur" duası yapıldı. En fazla kar yağışı alan illerden Erzurum ve Ardahan'da son yılların en kurak kışı yaşanıyor.

İl müftülükleri organizasyonunda cuma namazı öncesi camilerde bir araya gelen vatandaşlar, kuraklığa karşı dua etti.

Ardahan Müftüsü Hayri Erenay, AA muhabirine, bu sezon beklenen yağışların düşmediğini, bunun kuraklığa neden olduğunu söyledi.

Valilik izniyle bugün tüm camilerde bu yönde dua edilmesi için karar aldıklarını ifade eden Erenay, "Bütün il ve ilçelere bağlı camilerimizde cuma farzını kılmadan önce dua yapıldı. Duamızın kabul olmasını diliyoruz. Kurak geçen böyle bir mevsimde kar ve yağmurun yağması için yapılan dualarımızın kabul olmasını diliyoruz." dedi.

Cuma namazında bütün camilerde yağmur duası yapıldı - Resim : 2

KAYSERİ'DE YAĞMUR DUASI YAPILDI

Hava şartlarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle Kayseri’de Tomarza ilçesinin Dadaloğlu Mahallesinde eller semaya açılarak yağmur duası yapıldı.

Kış mevsimin ortalarına kadar gelinmesine rağmen yağış oranının mevsim normallerinin çok altında seyretmesi nedeniyle ilçeye bağlı Dadaloğlu Mahallesinde İlçe Müftülüğü öncülüğünde eller semaya açılarak yağmur duası yapıldı. Yağmur duasına çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Cuma namazında bütün camilerde yağmur duası yapıldı - Resim : 3

TOKAT'TA YAĞMUR DUASI

Tokat'ta Cuma namazı öncesinde merkezi vaaz sistemi ile camilerde kar ve yağmur duası yapıldı.

Cuma namazında bütün camilerde yağmur duası yapıldı - Resim : 4

MERSİN'DE YAĞMUR DUASI YAPILDI

Mersin'in Mut ilçesine bağlı Kavaklı Mahallesi'nde tarihi Kızılminare'deki duaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Halifeoğlu, daire amirleri ile mahalle sakinleri katıldı. İlçe Müftüsü Mustafa Öztürk tarafından kıldırılan yağmur duası namazının ardından yağmur duası yapıldı. Müftü Öztürk, yapılan duayla özellikle çiftçiler için hayati önem taşıyan yağmurun yağması için temennide bulunulduğunu söyledi.

Cuma namazında bütün camilerde yağmur duası yapıldı - Resim : 5

 

Cuma namazında bütün camilerde yağmur duası yapıldı ile ilgili etiketler yağmur duası
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.