Cuma namazı saat kaçta kılınacak? Ezan vakitleri!

Haftanın en faziletli günü olan cuma gününün gelmesi ile vatandaşlar cuma vaktinin ne zaman olduğunu araştırıyor. Cuma namazının önemi tüm müslümanlar tarafından bilinip haftanın en hayırlı olan cuma günüde mübarek gün kabul ediliyor. Peki, cuma namazı saat kaçta kılınacak? Ezan vakitleri! Detaylar haberimizde...

Cuma gününün önemi tüm müslümanlar tarafında bilinir ve haftanın en güzel günü olarak kabul edilir. Duaların edildiği, cuma namazının kılındığı, Kura'n-ı Kerim'in okunduğu bu mübarek günde ibadet etmek büyük sevaptır. Birçok kişi cuma namazının saat kaçta kılınacağını merakla araştırıyor. Peki, Cuma namazı saat kaçta kılınacak? Ezan vakitleri! Detaylar haberimizde...

Cuma namazı saat kaçta kılınacak? Ezan vakitleri!

CUMA NAMAZI SAAT KAÇTA KILINACAK?

Cuma namazı 11 Ekim 2019 tarihinde İstanbul'da 12:56'da, Ankara'da 12:41'de, İzmir'de 13:03'te, Bursa'da 12:56'da, Antalya'da 12:49'da kılınacaktır. 

Cuma namazı farz-ı ayındır. Farz oluşu Kur’an-ı Kerim, Sünnet ve İcma ile sabittir. Yüce Allah, “Ey inananlar! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığında, alışverişi bırakıp hemen Allah’ı anmaya koşun. Eğer bilirseniz bu, sizin için daha hayırlıdır. Namaz kılınınca artık yeryüzüne dağılın ve Allah’ın lütfundan nasibinizi arayın. Allah’ı çok zikredin ki kurtuluşa eresiniz.” (Cum’a, 62/9-10) buyurmaktadır. Peygamber Efendimiz'de, “Cuma namazına gitmek, ergenlik çağına ulaşmış her müslüman erkeğe farzdır.” (Ebû Dâvûd, Tahâret, 130; Beyhakî, es-Sünenü’l-Kübrâ, III, 245-246) buyurmuştur. Cuma namazı, Hz. Peygamber (s.a.s.) döneminden günümüze kadar kılınagelmiş ve bunun farz olduğu konusunda herhangi bir farklı görüş ortaya çıkmamıştır.

Cuma namazı saat kaçta kılınacak? Ezan vakitleri! ile ilgili etiketler İslam İslamiyet cuma 2019 namaz
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.