Cuma hutbesi tartışması! Görmez: Küresel siyasetin günahları cinsel günahlardan çok daha büyüktür

Diyanet İşleri Eski Başkanı ve İslam Düşünce Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın geçtiğimiz hafta cuma namazında okuduğu zina ve eşcinsellikle ilgili hutbenin yanında olduğunu söyledi. Ankara Barosu'nun açıklamasının her şekilde kınanması gereken bir metin olduğunu belirten Görmez konuşmasının sonunda çarpıcı bir yorumda bulundu: Küresel siyasetin günahları cinsel günahlardan çok daha büyüktür

Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy, Diyanet İşleri Eski Başkanı ve İslam Düşünce Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ile canlı yayında ramazan ayını, orucu ve bu hafta Türkiye'nin gündemine damga vuran Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın 23 Nisan'da okuduğu cuma hutbesini ve yansımalarını konuştu. 

Görmez, okunan ve bazı kesimlerce laikliğe ve insan haklarına aykırı olma suçlamaları ile nitelenen, Ankara Barosu tarafından ise "çağlar öncesi" ifadesiyle aşağılanmaya çalışanan hutbe konusunda Başkan Erbaş'ın yanında olduğunu ifade etti. 

Nüfusunun büyük çoğunluğu Müslüman olan bir ülkede, iman edilen Kur'an'ın bir ayetinin hükmünün hutbede okunmasının daha tabi bir şey olamayacağının altını çizen Erbaş, Baronun açıklamasının ise her türlü kınamayı hakettiğini söyledi. 

Cuma hutbesi tartışması! Görmez: Küresel siyasetin günahları cinsel günahlardan çok daha büyüktür

Açıklamanın zamanlamasını doğru bulmadığını ancak bu konuda da "Belki benim bilmediğim başka bir bilgi vardı. Bu nedenle yapmış olabilirler" diyerek Diyanet'in hutbe tercihinin bir sebebi olabileceğini vurgulayan Görmez, yine de kendisinin böyle bir hutbeyi farklı bir zamanda okumayı tercih edeceğini ifade etti. 

Mehmet Akif Ersoy'un hutbeye bazı kesimlerce laiklik ekseninden yaklaştığını belirtmesi üzerine Görmez, hutbe ile bir yasa konulmadığını sadece iman Müslümanların iman ettiği kitaptan bir ayetin hükmünün yine inananlara anlatıldığın belirtti. 12 Eylül döneminden bu yana aynı konunun birçok kez camilerde hutbe olarak gündeme geldiğinin de altını çizdi. 

Hutbe ile ilgli bir itirazının ise içinde geçtiği belirtilen Lutilik kavramına olduğunu söyleyen Görmez, bir peygamberin böyle incitilmemesi gerektiğini ifade etti. Orada anlatılan hikayenin bir kişinin değil bir toplumun günahı olduğunu vurguladı. 

Yine hutbede bahsedilen konunun koronavirüs salgınına yol açtığı söyleniyor gibi bir algının olduğuna işaret eden Prof. Görmez, hutbede böyle bir imanın bulunmadığını belirtti ve "bu gibi musubetleri belli bir gruba veya günah grubuna bağlamamız, haşa Allah adına konuşmamız anlamına gelir" dedi. 

Görmez daha sonra da söyleşiye damga vuran sözünü sarfetti. "Küresel siyasetin günahları cinsel günahlardan çok daha büyüktür"

Bu ifadesinin ardından da bu sözüne "Irak'ı bombalayan, Afrika'yı aç bırakan, Suriye'yi, Yemen'i, Arakan'ı bu hale getiren küresel siyasettir." diyerek açıklama getirdi. 

Görmez sözlerini “Bizim günah-ı kebair listemiz değişti. Büyük günahlar artık değişti. Tohumun genini değiştirmek, gıdayla oynamak, kimyasal silah geliştirmek, bütün kainatı ifsat etmek, bunlar bizim kitaplarımızda günah-ı kebair arasında geçmiyor diye bizim oraya sıkışmamamız lazım. Bizim günah-ı kebair'leri Kur'an'ı Sünneti dikkate alarak güncellememiz gerekiyor" diye tamamladı. 

Cuma hutbesi tartışması! Görmez: Küresel siyasetin günahları cinsel günahlardan çok daha büyüktür ile ilgili etiketler Ali Erbaş Koronavirüs eşcinsel zina cuma Prof. Dr. Mehmet Görmez prof dr ali erbaş diyanet işleri başkanı islam düşünce enstitüsü hutbe ankara barosu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.