Cuma günü okunması gereken dualar! En faziletli sureler!

Mübarek Cuma gününün gelmesi ile beraber birçok kişi Cuma günü hangi duaların okunması gerektiğini merakla araştırmaya devam ediyor. Bu günde ibadetlerine ağırlık veren birçok kişi Cuma gününün faziletlerini araştırmaya devam ediyor. İşte, Cuma günü okunması gereken dualar! En faziletli sureler! Detaylar haberimizde...

Müslüman alemi için haftanın en özel günlerinden biri olarak kabul edilen Cuma günü, Kur'an-ı Kerim okunur, namaz kılınır ve ibadetler yapılır. Müminlerin bayramı olarak kabul edilen cuma gününde vatandaşlar cuma namazını eda etmek için cami ve mescitlere akın ediyor. Çoğu kişi Cuma günü hangi duaların okunacağını arama motorlarından sıklıkla araştırmaya devam ediyor. İşte, Cuma günü okunması gereken dualar! En faziletli sureler! Detaylar haberimizde...

Cuma günü okunması gereken dualar!  En faziletli sureler!

CUMA GÜNÜ OKUNMASI GEREKEN DUALAR!

Cuma günü "LA İLAHE İLLALAHÜ'L MELİKÜ'L HAKKU'L- MÜBİN" (200) defa zikreden Kişi Allah'tan ne isterse verilir.

Cuma gecesi "YA DARR" Esmasını (100) kere çekerse, düşmüş olduğu dertten kurtulur. Fakir ve düşkün kimseler buna devam etseler çok faydasını görürler.

Cuma Günü " YA VELİYYÜ YA ALLAH" esmasını (1000) defa zikreden kişi her istediğine kavuşur.

Cuma günü 80 salevat getirenin, 80 yıllık günahı affolur.

Cuma günü okunması gereken dualar!  En faziletli sureler! - Resim : 2

Cuma namazından sonra, yedi defa ihlas ve muavvizeteyn okuyanı, Allahü teâlâ, bir hafta, kazadan, beladan, kötü işlerden korur. [İ.Sünni] Cuma günü ikindi namazı ile güneş batmasına kadar olan zaman diliminde Allah’dan isteyin. Cuma günü ”La ilahe illa ente ya hannanü ya mennanü ya bedias semavati vel erdi ya zel celali vel ikram” bu dua ile dua eder ve Allah’dan isterse, Allah mutlaka duanıza karşılık verir.

Allah'ım! Darlıktan ve üzüntüden sana sığınırım. Acizlikten ve tembellikten sana sığınırım. Korkaklıktan ve cimrilikten sana sığınırım. Borcun sıkıntısından ve insanların baskısından sana sığınırım." (Cem'ul Fevaid)

Cuma günü okunması gereken dualar!  En faziletli sureler! - Resim : 3

İmam-ı Suyûtî, el-Câmi’u’s-sağir’inde rivayet eder ki, Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz şöyle buyurmuşlardır:

“Kim cuma namazından sonra -konuşmadan ve kalkmadan- ihlâs, Felâk ve Nâs sûrelerini yedişer defa okursa Allah Teâlâ onu gelecek cumaya kadar, zarar verici şeylerden muhafaza buyurur.”(Suyûtî, el-Câmiu’s-sağîr, no: 8954; Ali el-Müttakî, II, 648/4985)

Cuma günü veya gecesi Duhan suresini okuyana Cennette bir köşk ihsan edilir.

Cuma günü okunması gereken dualar!  En faziletli sureler! - Resim : 4

Cuma gecesi Kehf suresi okuyan, kıyamette, yerden göğe kadar bir nurla aydınlanır. İki Cuma arasında işlediği günahlar da affolur. [Tergib] Cuma günü 80 salevat getirenin, 80 yıllık günahı affolur. [Dare Kutni] Cuma günü veya gecesi Duhan suresini okuyana Cennette bir köşk ihsan edilir. [Taberani] Cuma gecesi Yasin suresini okuyanın, günahları affedilir. [İsfehani] Cuma günü gusledenin günahları affolur. [Taberani]

GUSÜL ABDESTİ ALMAK

Semüre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

“Her kim cuma günü abdest alırsa ne iyi eder; hele boy abdesti alırsa, o daha iyidir.” (Ebû Dâvûd, Tahâret 128; Tirmizî, Cum`a 5)

Cuma günü okunması gereken dualar!  En faziletli sureler! - Resim : 5

BOLCA SALAVAT GETİRMEK

Evs İbni Evs radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

“Günlerinizin en faziletlisi cuma günüdür. Bu sebeple o gün bana çokca salâtü selâm getiriniz; zira sizin salâtü selâmlarınız bana sunulur.” (Ebû Dâvûd, Salât 201, Vitir 26)

 

Cuma günü okunması gereken dualar! En faziletli sureler! ile ilgili etiketler cuma dua Kuran-ı Kerim namaz 2020 islam dini okunacak dualar
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.