Cuma gecesi okunacak dualar 2020! En faziletli dualar!

Cuma gecesi okunacak dualar 2020! Müslüman alemi tarafından haftanın en özel günü olarak bilinen Cuma günü çoğu kişi tarafından önem arz etmektedir. Bu mübarek günde Kur'an-ı Kerim okunacak, dualar edilecek, Cuma namazı kılınacak ve çeşitli ibadetler yerine getirilecektir. Ramazan ayınında gelmesi ile çoğu kişi ibadetlerine ağırlık vermeye devam ediyor. İşte, Cuma gecesi okunacak dualar 2020! En faziletli dualar! Detaylar haberimizde..

Cuma gecesi okunacak dualar 2020Mübarek Cuma gününün gelmesi ile beraber birçok kişi Cuma günü hangi duaların okunması gerektiğini merakla araştırmaya devam ediyor. Müminlerin bayramı olarak kabul edilen Cuma gününde vatandaşlar Ramazan ayının gelmesi ile oruç ibadetinide yerine getirmeye devam ediyor. Cuma gecesi okunacak en faziletli ve en güzel duaları sizler için araştırdık. İşte, Cuma gecesi okunacak dualar 2020! En faziletli dualar! Detaylar haberimizde...

dua ile ilgili görsel sonucu

CUMA GECESİ OKUNACAK DUALAR!

Cuma namazından sonra, yedi defa ihlas ve muavvizeteyn okuyanı, Allahü teâlâ, bir hafta, kazadan, beladan, kötü işlerden korur.

Cuma günü "LA İLAHE İLLALAHÜ'L MELİKÜ'L HAKKU'L- MÜBİN" (200) defa zikreden Kişi Allah'tan ne isterse verilir.

Cuma günü 80 salevat getirenin, 80 yıllık günahı affolur.


Cuma günü veya gecesi Duhan suresini okuyana Cennette bir köşk ihsan edilir.

Cuma gecesi Yasin suresini okuyanın, günahları affedilir

Cuma günü gusledenin günahları affolur

Cuma günü sabah namazından önce, "Estagfirullahelazim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh" okuyanın, deniz köpüğü kadar da olsa günahları affolur.

Cuma gecesi "YA DARR" Esmasını (100) kere çekerse, düşmüş olduğu dertten kurtulur. Fakir ve düşkün kimseler buna devam etseler çok faydasını görürler.

Yine Cuma günü namazdan önce yüz defa "Ya Allah, Ya Hu" diyen kimsenin hayırlı dileği gerçekleşir.

Cuma namazından sonra yüz defa "Ya Rahman" diyenler unutkanlıktan ve gafletten kurtuldukları gibi kalpleri de nurlanır.

Cuma günü sabah namazından önce, "Estagfirullahelazim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh" okuyanın, deniz köpüğü kadar da olsa günahları affolur.

Cuma namazından sonra, yedi defa ihlas ve muavvizeteyn okuyanı, Allahü teâlâ, bir hafta, kazadan, beladan, kötü işlerden korur.

El Ahzab Sûresi 56. ayet-i kerimede Allah-ü Teâlâ buyurmaktadır ki; "Gerçekten Allah ve melekleri Peygambere salât ederler, O' nu överler. Ey iman edenler! Siz de O'nu övün ve O'na salât ve selam edin, O' na gönülden teslim olun."

Allah'ım! Darlıktan ve üzüntüden sana sığınırım. Acizlikten ve tembellikten sana sığınırım. Korkaklıktan ve cimrilikten sana sığınırım. Borcun sıkıntısından ve insanların baskısından sana sığınırım." (Cem'ul Fevaid)

İmam-ı Suyûtî, el-Câmi’u’s-sağir’inde rivayet eder ki, Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz şöyle buyurmuşlardır:

“Kim cuma namazından sonra -konuşmadan ve kalkmadan- ihlâs, Felâk ve Nâs sûrelerini yedişer defa okursa Allah Teâlâ onu gelecek cumaya kadar, zarar verici şeylerden muhafaza buyurur.”(Suyûtî, el-Câmiu’s-sağîr, no: 8954; Ali el-Müttakî, II, 648/4985)

"Allah'ım! Cehennem azabından, kabir azabından, Mesih ve Deccal'ın fitnesinden, hayat ve ölüm fitnesinden Sana sığınırım." (Kütüb-i Sitte)

Cuma Günü " YA VELİYYÜ YA ALLAH" esmasını (1000) defa zikreden kişi her istediğine kavuşur.

Cuma namazından sonra 100 defa" YA GAFUR" İsmini okumaya devam eden kişi mağfirete nail olur ve şifa bulur.

Cuma günü 80 salevat getirenin, 80 yıllık günahı affolur.

 

Cuma gecesi okunacak dualar 2020! En faziletli dualar! ile ilgili etiketler cuma Allah Kuran-ı Kerim Hazreti Muhammed dua İslam 2020 namaz ayet cuma gecesi ibadet islam dini ramazan ayı süre
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.