Çukur fragmanındaki Bold Pilot kimdir?

Çukur fragmanındaki Bold Pilot kimdir? Show TV'nin sevilen dizisi Çukur'un 39. bölüm fragmanı yayınlandı ve büyük ilgi gördü. Vatandaşlar tarafından merak edilen ise fragmanda görülen Bold Pilot oldu. Biz de bu konuyu sizler için araştırdık ve haberimize taşıdık. Peki Bold Pilot kimdir? Nedir? Hikayesi ne? Halis Karataş kimdir? İşte detaylar...

Çukur fragmanındaki Bold Pilot kimdir? Ay Yapım imzalı Çukur’un merakla beklenen yeni bölümünden ilk sahne yayınlandı. Bu akşam ekranlara gelecek bölümde Bold Pilot'un adının geçtiği sahne seyircileri meraklandırdı. Halis Karataş kimdir? Biz de sizler için Bold Pilot'u araştırdık ve haberimize ekledik. İşte Çukur 39. bölüm fragmanı ve Bold Pilot'un hikayesi...

Çukur fragmanındaki Bold Pilot kimdir?

ÇUKUR 39. BÖLÜM FRAGMANI!

 BOLD PİLOT KİMDİR?

Aksiyonun her geçen gün arttığı Çukur dizisinin bu akşam yayınlanacak yeni bölümünden ilk sahne yayınlandı. 

Cumali'nin kaçırıldığı yerdeki eşyaları karıştırdığı sahnede efsane yarış atı Bold Pilot'un eşyalarını bulduğu anlar izleyenleri duygulandırdı.

HİKAYESİ BEYAZ PERDEYE TAŞINDI

Gazi Koşusu galibi şampiyon yarış atı Bold Pilot ile ünlü jokey Halis Karataş ve rahmetli eşi Begüm Atman Karataş arasındaki ölümsüz aşkın gerçek hikayesi beyaz perdeye taşındı.

Şimdiden yılın filmi olarak gösterilen ‘Şampiyon’, ünlü yarış atı, Gazi şampiyonu, rekortmen ve bir çok yarışta zafere koşan Bold Pilot’ın büyük başarısını ve jokeyi Halis Karataş ile Begüm Atman’ın aşklarını konu alıyor.

7 ARALIK'TA VİZYONDA

Ay Yapım ve Med Yapım’ın ortaklığında çekilen filmin yönetmen koltuğunda, senaryosuna da Serkan Yörük ile birlikte imza atan Ahmet Katıksız oturuyor. Unutulmaz bir aşkın ve başarının gerçek hikayesini konu alan Şampiyon, dev prodüksiyonu ve güçlü oyuncu kadrosuyla 7 Aralık’ta vizyona giriyor.

Bold Pilot (d. 21 Nisan 1993 - ö. 30 Nisan 2015) Özdemir Atman'ın yetiştiricisi olduğu Atman Ekürisi'ne ait İngiliz kanı taşıyan Türk yarış atıdır. İlk yarışına Veliefendi'de, 28 Mayıs 1995 tarihinde 900 m. çim pistte çıkan Bold Pilot Şartlı-1 olarak Asuvan koşusu olarak düzenlenen bu yarışı Halis Karataş idaresinde birinci olarak tamamladı. Daha sonraki yarış kariyerinde iki yaşlılık döneminde 1200 çim pistte 1995 yılı Kısa Vade - 8 Burhan Karamehmet Koşusu, 1400 çim pistte Uluslararası Kraliçe II. Elizabeth Koşusu, Türk yarış camiyası tarafından iki yaşlı ingiliz taylarının en önemli yarışı olarak kabul edilen 1600 çim pistte Grup - 1 Çaldıran Koşusu'nu kazandı. Üç Yaşlılık Döneminde Türkiye yarışcılık camiyasının en önemli yarışı olarak kabul edilen 3 yaşlı ingiliz atlarının katıldığı GR - 1 Gazi Koşusu Şampiyonu oldu. Yarış kariyerinde 2 adet Başbakanlık Koşusu şampiyonluğu bulunmaktadır. Yarış kariyeri boyunca katıldığı toplan 30 yarışın sadece 1 tanesinde ilk dört atın dışında kalmıştır. Bold Pilot 30 Nisan 2015 tarihinde yaşlılıktan kaynaklı olarak hayata veda etmiştir.

Soy ağacı
Bold Pilot'ın soy ağacı
Babası
Persian Bold
br 1975

Bold Led
b. 1964

Bold Ruler
br. 1954 Nasrullah
Miss Disco
Barn Bride
ch. 1957 Democratic
Fair Alycia
Relkarunner
b. 1968

Relko
br. 1960 Tanerko
Relance
Running Blue
ch. 1957 Blue Peter
Run Honey
Kısrak
Rosa Palumbo
b. 1985

İmperial Fling
b. 1976

Northern Dancer
b. 1961 Nearctic
Natalma
Royal Dilemma
drk/br. 1971 Buckpasser
Quenn Empress
Robbia
b. 1978

Viani
b. 1967 Acropolis
Violante Vanni
Rosina Schindler
b. 1973 Silly Season
Rosalie Renaudin

HALİS KARATAŞ KİMDİR?

Halis Karataş (d. 2 Ekim 1972, Gürün), Türk jokey.

Yaşamı
Maddi durumu iyi olmayan bir ailenin çocuğu olarak, Sivas Gürün'de dünyaya geldi. Çocukluğunda futbola ilgi duyuyordu. Jokey olmasına vesile, babası ve ağabeyinin atçılıkla uğraşmasıydı. 14 yaşında jokeylik için ilk adımını attı. Binicilik sektörüne girdikten bir süre sonra eski TJK başkanlarından Özdemir Atman'ın kızı Begüm Atman ile evlendi. 2014 yılında eşi Begüm Atman Karataş vefat etti. Azra ve Özdemir adında iki çocuğu vardır.

Yarışseverler tarafından Sihirbaz lakabıyla tanınan Halis Karataş, 6 Ağuston 2016'ya kadar bindiği 21028 at ile 5740 birincilik kazandı. Kariyeri boyunca 6 Gazi Koşusu şampiyonluğu yaşadı. Kayın pederinin sahip olduğu Bold Pilot isimli tayla 1996 yılında Gazi Koşusunu 2.26.22 derece ile kazanarak pist rekoru kırdı, bu rekor 2016 yılı itibarıyla halen kırılamamıştır. 20 Temmuz 2012 tarihinde İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda koşulan 7 yarışın tümünü kazanarak Türkiye rekoru kırmış, dünya rekorunda ünlü jokey Frankie Dettori'ye ortak olmuştur. Şampiyon jokeyin bu başarısı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Üstün Başarı Ödülü ile mükafatlandırılmıştır. Halis Karataş çok iyi bir Galatasaray taraftarıdır. Şarkıcı Soner'in “Yorgundum” adlı klibinde oynamıştır.

İŞTE BOLD PİLOT'UN 1996 YILINDAKİ EFSANE YARIŞI

Çukur fragmanındaki Bold Pilot kimdir? ile ilgili etiketler Çukur fragman bold pilot kimdir nedir Halis Karataş
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.