Çukur Cumali amca kim? Çetin Tekindor Çukur dizisi kadrosunda mı?

Çukur Cumali amca kim? Çukur dizisinde Cumali amca karakterini kimin oynayacağı merak konusu oldu. Show TV ekranlarında yayınlanan Çukur dizisinde Cumali amcayı İçerde’nin kebapçı Celal’i Çetin Tekindor’un oynayacağı iddia edildi. Peki, Çetin Tekindor Çukur dizisi kadrosunda mı? Çetin Tekindor kimdir? Detaylar haberimizde.

Show TV ekranlarının fenomen dizisi Çukur’da Cumali amca karakteri konusunda yeni bir isim daha ortaya atıldı. Çukur dizisinde İdris babanın abisini oynayacak olan Cumali amca karakterini Çetin Tekindor’un oynayacağı iddia edildi. Peki, Cumali amca karakterini kim oynayacak?

Çukur dizisinde Cumali amca karakteri için Şener Şen’den sonra Çetin Tekindor’un da ismi geçmeye başladı. Cumali Amca karakteri için geçtiğimiz hafta Şener Şen ve Çetin Tekindor gibi usta isimlerle görüşülmeye başlanmış ve değişik isimler ön plana çıkmıştı.

Çetin Tekindor’un Çukur’un 4. sezon 10. bölümünde ekranlarda Cumali amca karakteri ile görünmeye başlayacağı iddia edildi.

ÇETİN TEKİNDOR KİMDİR?

Çetin Tekindor, 1 Ocak 1945'te Sivas'ta doğdu. 1970 yılında Ankara Devlet Konservatuarı'ndan mezun olduktan sonra "IV. Murat" adlı oyun ile tiyatroya başladı. Tiyatro kariyeri dışında tanınması daha çok seslendirme çalışmalarıyla oldu. Pek çok filmde Robert Redford'u seslendirdi. Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı ve Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nde "Sahne ve Diksiyon" dersleri verdi.

Çukur Cumali amca kim? Çetin Tekindor Çukur dizisi kadrosunda mı?

Televizyonda tanınması 1983'te Yücel Çakmaklı'nın yönetmenliğini yaptığı "Küçük Ağa" dizisi ile oldu. Ardından 1987'de Başar Sabuncu ve Müjde Ar ile başrollerini paylaştığı "Kaçamak" adlı film ile sinema dünyasına girdi. 1988'de "Dönemeç" ve "Önce Canan" gibi dizilerde rol aldı.

Çetin Tekindor'un televizyon dünyasında tanınması 1999 yılında başrollerini Mehmet Ali Alabora ve Meltem Cumbul'un paylaştığı "Yılan Hikayesi" adlı dizi ile oldu. Dizide Sinan adında Kral lakaplı önemli bir üstlendi. Ardından 2000'de "Tutku Çemberi", 2002'de "Üzgünüm Leyla" ve 2003'de "Çaylak" adlı dizilerde rol aldı. 2003 yılında "Karşılaşma" adlı film ile tekrar sinemaya dönen Çetin Tekindor, bu film ile Ankara Film Festivali'nde "En İyi Erkek Oyuncu Ödülü"nü ve aldı. Yine aynı yıl televizyon dünyasında önemli bir yer edinen "Bir İstanbul Masalı" adlı dizide Ömer Arhan rolüyle karşımıza çıktı. Bu dizide Ahu Türkpençe, Mehmet Aslantuğ, Ozan Güven ve Altan Erkekli gibi oyuncularla birlikte yer aldı.

2004 yılında Ahmet Ümit'in aynı adlı polisiye romanının bir uyarlaması olan "Şeytan Ayrıntıda Gizlidir" adlı televizyon dizisinde yer aldı. Yine 2004 yılında "Anlat İstanbul"da ve 2005'te Çağan Irmak'ın yönetmenliğini yaptığı "Babam ve Oğlum" adlı filmlerde rol aldı. Bu filmde canlandırdığı İzmirli Köy Ağası Hüseyin Efendi rolü ile 13. ÇASOD Ödülleri'nde ve 27. SİYAD Türk Sineması Ödülleri'nde "En İyi Erkek Oyuncu Ödülü" aldı.

2005'te "Ödünç Hayat" ve 2006'da ise Çağan Irmak'ın yönettiği "Kabuslar Evi-Hayal-i Cihan" adlı dizilerde, ardından da yine aynı yıl "İlk Aşk" adlı sinema filminde rol aldı.

Çukur Cumali amca kim? Çetin Tekindor Çukur dizisi kadrosunda mı? ile ilgili etiketler Çukur Çetin Tekindor Cumali amca
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.