Cüce gençleri dövüştürdüler! Sosyal medyayı ayağa kaldıran görüntüler...

Rusya'da iki cüce genç arasında dövüş müsabakası düzenlendi. TikTok fenomeni 18 yaşındaki Hasbulla 'Hasbik' Magomedov ile 19 yaşındaki Tacikistanlı şarkıcı Abduroziq arasında düzenlenen dövüş yarışması Rusya Küçük İnsanlar Spor Derneği'ni ayağa kaldırdı. Olaya büyük tepki gösteren dernek, "Bu bir spor değil, insanları güldürmek için bir gösteri." dedi.

Rusya'nın Dağıstan Cumhuriyeti'nde yaşayan 18 yaşında 91 cm boyundaki TikTok fenomeni Hasbulla 'Hasbik' Magomedov ile 92 cm uzunluğunda Tacikistanlı şarkıcı Abduroziq arasında dövüş yarışı düzenlendi. 

BÜYÜK TEPKİYE NEDEN OLDU

Cüce gençler arasında düzenlenen 'yılın en heyecanlı savaşı' olarak lanse edilen dövüş yarışı sosyal medyada büyük tepkiye neden oldu. Eleştirmenler her şeyin tamamen yanlış olduğunu ve etik olmadığını belirtti.

BİRİ 18 DİĞERİ 17 KİLO

TikTok fenomeni Hasbulla 'Hasbik' Magomedov sadece 91 cm boyunda ve 18 kilo. Rakibi olarak karşısına getirilen kişi de ülkesinde ünlü bir şarkıcı olan 92 cm boyunda ve sadece 17 kg ağırlığında olan Abduroziq.

Cüce gençleri dövüştürdüler! Sosyal medyayı ayağa kaldıran görüntüler...

BİRBİRLERİNİ TEHDİT ETTİKLERİ ANLAR KAMERADA

Dövüş öncesi anları da kameralara yansıyan cücelerden Abdurıziq'ın, TikTok fenomenini tehdit ederek  "Bana bir parmak bile atarsan, cesedini alırlar." dediği de görülüyor.

19 yaşındaki Çeçen blogcu Ashab Tamayev tarafından düzenlendiği öğrenilen Skandal müsabakanın 18 Mayıs'ta sona erdiği öğrenildi.

"BU BİR SPOR DEĞİL, İNSANLARI GÜLDÜRMEK İÇİN GÖSTERİ"

Ancak Rusya Küçük İnsanlar Spor Derneği, toplam ağırlıkları 35 kg olan iki savaşçının arasındaki mücadelenin “etik olmadığını” belirterek eleştirdi.

Dernek başkanı Ulyana Podpalnaya, “Bu bir gösteri kavgası gibi değil. Çok para alıyorlar ve bu insanları güldürmek için bir gösteri. Bunda ciddi bir şey yok, bu bir spor değil. Benim açımdan bu yanlış ve etik değil." dedi.

Cüce gençleri dövüştürdüler! Sosyal medyayı ayağa kaldıran görüntüler... - Resim : 2

"UCUBE GÖSTERİSİ"

Küçük insanlar için dövüş sanatları bir Paralimpik spor olarak uygun olabilir diyen dernek başkanı, “Judo, karete müsabakaları düzenlenebilir, bunlar ciddi sporlar. Yalnız bu yapılan gösteri tam bir 'ucube gösterisi' Böyle bir olay cüce sporlarına dikkat çekmiyor." ifadelerini kullanarak tepki gösterdi.

Cüce gençleri dövüştürdüler! Sosyal medyayı ayağa kaldıran görüntüler... ile ilgili etiketler TikTok Fenomen Rusya cüce Tacikistan Hasbik Hasbulla 'Hasbik' Magomedov

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.