Cübbeli'yi ekrana çıkaran Fatih Altaylı bakın neye bozuldu...

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, bugünkü köşe yazısında kadına şiddet konusunda açıklamalarda bulunan Ayasofya Baş İmamı Mehmet Boynukalın'ın Diyanet İşleri'nin "fiili başkanlığına soyunduğunu" savundu! Reyting için her fırsatta Cübbeli Ahmet Hoca'yı ekranlara çıkartarak görüşlerine başvuran Fatih Altaylı'nın Boynukalın'a görüşlerini açıkladığı için tepki göstermesi dikkat çekti.

Ayasofya Baş İmamı Mustafa Boynukalın'ın kadın cinayetleri ile ilgili yaptığı açıklamalar tartışma yaratmaya devam ediyor. Boynukalın'ın yaptığı açıklamaya tepki verenlerden biri de Habertürk yazarı Fatih Altaylı oldu. Altaylı'nın konuya müdahil olması, her fırsatta 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmem Mahmut Ünlü'yü ekranlara çıkarması nedeniyle dikkat çekti.

Boynukalın'ın açıklamalarına tepki veren isimlerden biri olan Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, Habertürk yazarı Kübra Par'a verdiği cevapta şu ifadeleri kullanmıştı:

"Hoca sıfatıyla anılan herkesi susturmaya meraklıysanız, şikayetinizi önceden defalarca Cübbeli Ahmet'i ağırlayan Fatih Altaylı'ya iletirsiniz"

ALTAYLI'DAN BOYNUKALIN'A SALVOLAR...

Habertürk yazarı Altaylı ise Mehmet Boynukalın'ın Diyanet İşler Başkanı Ali Erbaş'ın koronavirüs tedavisi görmesi sonrası "Diyanet'in fiili başkanı" gibi hareket ettiğini savundu.

Altaylı, "Pek yakında kendini siyasetin de üzerinde, Cumhurbaşkanı’nın da yukarısında ülkenin dini lideri olarak görmeye başlaması pek ala mümkündür çünkü bunun sinyallerini vermektedir" ifadelerini kullandı.

Ancak, Fatih Altaylı'nın reyting almak için sık sık Cübbeli Ahmet Hoca'yı ekranlara çıkartıp dini ve siyasi konularda görüşüne başvurmasına rağmen, Boynukalın'ın düşüncelerini açıklamasına tepki göstermesi dikkat çekti.

Altaylı'nın konuyla ilgili yaptığı değerlendirmeler şöyle;

"Diyanet İşleri Başkanı Başkanı Ali Erbaş coronaya yakalanıp hastaneye yatınca oluşan boşluğu doldurma görevini anladığım kadarı ile Ayasofya Camii Baş İmamı Boynukalın üstlendi.

Bu görev kendisine verildi mi, yoksa fiili olarak mı orada bilmiyorum.

Ancak beyefendinin bu göreve hatta bu görevden de de öte doğrudan “Şeyhülislamlığa” soyunduğunu görebiliyorum.

İmam Boynukalın, artık çok açık biçimde Diyanet İşleri Fiili Başkanı’dır.

Üstelik de bu görevi yasal olarak değil fiili olarak yaptığı için de en uç fikirlerde dolaşmayı, Anayasa’ya aykırı fikirler öne sürüp, taleplerde bulunmayı, siyasetin alanına girmeyi kendinde hak görmektedir.

Her ne kadar Sünni mezhebinden olsa da davranış biçimi olarak Mehmet Boynukalın bir Ayetullah gibi davranmaktadır. Belki de kendini “Ayetullah'i-Uzma” olarak görmekte ve ona göre davranmaktadır.

Bu gidiş hayra alamet değildir.

Pek yakında kendini siyasetin de üzerinde, Cumhurbaşkanı’nın da yukarısında ülkenin dini lideri olarak görmeye başlaması pek ala mümkündür çünkü bunun sinyallerini vermektedir.

Benim merak ettiğim ise Diyanet İşleri Başkanı’nın hastaneye yatarken talep ettiği duayı, Mehmet Boynukalın’ın edip etmediğidir.

Cübbeli'yi ekrana çıkaran Fatih Altaylı bakın neye bozuldu... ile ilgili etiketler Hilal Kaplan faith altaylı Mehmet Boynukalın Cübbeli Ahmet Hoca
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.