Cübbeli'den "Nas" tepkisi: Burası şeriat devleti mi!

Kamuoyunda "Cübbeli Ahmet" olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü ekonomik gidişattan tedirgin... Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz ile mücadelede kararlılığını ve "Nas" mesajını eleştiren Cübbeli Ahmet, "Bu ekonomik politikayı Nas diye sürdürürsen, millet ‘Kuran batırdı bizi' demeye başlayacak. Suçu Kuran’da, İslam’da bulacak." diye konuştu. Bu sözlere AK Parti cephesinden nasıl bir karşılık geleceği ise merak konusu...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında faizle mücadele konusunda İslam terminolojisini kullanarak 'nas' atfı yapmasına Ahmet Mahmut Ünlü'den eleştiri geldi.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı ile bir telefon görüşmesi yaparak Türkiye'nin ekonomi politikalarına eleştiriler yönelten Cübbeli Ahmet, esnafın ve cemaatin yaşananlardan tedirgin olduğunu belirtti.

Fatih Altaylı "Cübbeli: Sonunda millet Kuran'ı suçlayacak" başlığını taşıyan yazısında Cübbeli Ahmet'in şu sözlerine yer verdi;

“Fatih Bey, herkes çok tedirgin. Benim babam bilirsiniz varlıklı bir adamdı ve aynen böyle bir kriz sonunda battı. Bugün de durum bu. Esnaf çok tedirgin. Herkes batma, her şeyi kaybetme korkusu içinde. Kimse de nereye gittiğimizi, ne olacağını, nerede durulacağını kestiremiyor. Kimse sesini de çıkaramıyor. Öylece seyrediyoruz ama iyiye gitmiyor sanki hiçbir şey...”

"BURASI ŞERİAT DEVLETİ Mİ?"

Fatih Altaylı'ya "Burası şeriat devleti mi?" diyerek tepkisini gösteren ve "yarım nas" olmayacağını savunan Cübbeli Ahmet sözlerine şöyle devam etti;

“Fatih Bey, Nas anladık da, burası şeriat devleti mi! Şeriat devleti ilan edildiyse ona göre davransınlar. Yarım Nas olmaz. Madem öyle 1 bile faiz vermeyeceksin. Devlet de 1 bile faiz almayacak. Nas’ın azı çoğu olmaz. Yarım yamalak Nas da olmaz. Bakın bu durum İslam’a büyük zarar veriyor. Farkındalar mı bilmiyorum. Biz içindeyiz cemaatin, görüyoruz. Bu ekonomik politikayı Nas diye sürdürürsen ve millet batarsa herkes ‘Kuran batırdı bizi' demeye başlayacak. Suçu Kuran’da, İslam’da bulacak. Millet dinden, Kuran’dan uzak duracak. Sonunda batışın faturasını Kuran’a çıkaracak. Madem Nas diyeceksin. O zaman hepten şeriat ilan et. Bakalım ne oluyor görelim. Öyle değil mi ama” .

"FAİZ YOK AMA..."

İslam’da faiz olmadığını fakat "parayı korumak" olduğunu dile getiren Cübbeli Ahmet, "Paranın değer kaybı kadar faiz olabilir. Paranın değer kaybı nispetinde faiz alınabileceğini söyleyen fetvalar vardır. Madem Nas, o zaman o fetvaları da göz önüne alsınlar. Milleti göz göre göre batırmayı Nas’a bağlarsanız, milleti Nas’tan, Kuran’dan soğutursunuz. Dini suçlu hale getirirsiniz” diye konuştu.

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

 

Cübbeli'den "Nas" tepkisi: Burası şeriat devleti mi! ile ilgili etiketler Cübbeli Ahmet faiz Fatih Altaylı nas
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.