'Ürettiği sucuklardan at eti çıktı'

Tarım ve Orman Bakanlığı, bugün taklit ve tağşiş yapıldığı tespit edilen ürünlerin ve firmaların listesini paylaştı. Söz konusu listede kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü'ye ait olduğu iddia edilen Lalegül isimli firma da yer aldı. Firmanın ürünlerinde at eti çıktığı belirtildi. Cübbeli Ahmet'in yayınlarının izleyiciyle buluştuğu Lalegül Yayın Grubu ise sosyal medyada hızla yayılan o iddiaları yalanladı.

Halkın sağlığıyla oynayarak piyasaya sürülen birçok üründe zehirli maddeler bulundu. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 91 firmaya ait 113 üründe taklit, tağşiş ve ilaç etken maddelerini bulunduğunu ve bu firmaların listesini kamuoyuna açıkladıklarını ilan etti.

Listede, Ahmet Mahmut Ünlü'nün sahibi olduğu iddia edilen Lalegül Tekstil Tarım ve Gıda İnşaat Sanayi Ticaret ve Limited şirketi dikkat çekti.

Şirketin ürettiği sucuklarda at eti bulunduğu belirtildi.

'Ürettiği sucuklardan at eti çıktı'

VATANDAŞIN İHBARIYLA ORTAYA ÇIKTI

Lalegül firmasının ürettiği sucukları "helal et" diye alıp, ailesine yediren vatandaş yemekten sonra sağlık sorunları yaşadı.

Konuyu Bakanlığın ihbar hattına bildirdi. Konuyla ilgili birçok şikayetin daha bakanlığa ulaşmasından sonra yapılan incelemelerde sucukların içinde at eti bulunduğu bildirildi.

At etlerinin kaçak çiftliklerde yapılan sağlıksız kesimler sonrasında elde edildiği ve "merdiven altı" tabir edilen yerlerde sucuk haline getirildiği öğrenildi.

İDDİALARI YALANLADI

Öte yandan İsmailağa Cemaati'ne bağlı Lalegül Yayın Grubu söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, ''Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan denetlemeler sonucu açıklanan gıda ürünlerinde hile yapan firmalar listesinde yer alan "Lalegül Tekstil Tarım ve Gıda San. Tic. LTD. ŞTİ." ile Lalegül TV ve Lalegül FM kurumlarımızın hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır.'' açıklamasında bulundu.

'Ürettiği sucuklardan at eti çıktı' - Resim : 2

'Ürettiği sucuklardan at eti çıktı' ile ilgili etiketler Şirket Tarım ve Orman Bakanlığı Cübbeli Ahmet Hoca Ahmet Mahmut Ünlü sucuk Lalegül firma
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.