Cübbeli Ahmet, Erdoğan'ın ziyaretini anlattı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Fatih Çarşamba'daki İsmailağa Vakfı'na giderek burada İsmailağa Cemaatinin önde gelen isimlerinden Hasan Efendi ve İsmailağa Cemaatinin manevi lideri Mahmut Efendi'nin oğlu Ahmed Ustaosmanoğlu ile görüştü. Cübbeli Ahmet, o ziyaretin detaylarını anlattı.

Kamuoyunun Cübbeli Ahmet olarak bildiği Ahmet Mahmut Ünlü, Habertürk'te gazetecilerin sorularını cevapladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsmailağa ziyaretiyle ilgili konuşan Cübbeli, ziyaretle ilgili olmadık anlamlar yüklendiğini söyleyerek Erdoğan'ın İsmailağa Cemaati ile İmam Hatip yıllarından bir hukuku olduğunu ve bu bağın hiç kopmadığını söyledi.

İşte Cübbeli'nin açıklamalarından bazı satır başları;

"Tayyip Bey, çevresindeklerin sağlık sorunlarıyla çok ilgilenir. İsmailağa Cemaat'inden milletvekli, bakanlık istenmez. Usulümüzde yoktur. İhale olmaz. Camiamız olarak bizde böyle bir şeyler olmadığına göre ailevi muhabbet. Hoca efendinin sağlığını sormuş. Tayyip Bey, İmam Hatip Çarşamba mezunu. Dolayısıyla çok tanıdıkları var. Özel ve siyasi bir şey asla konuşulmamış. Cemaat içi meseleler konuşulduğuna dar haber almadım.

Cübbeli Ahmet, Erdoğan'ın ziyaretini anlattı!

"HEPSİNİN İLGİSİ VARDI AMA TAYYİP BEY'İN DURUMU BAŞKA"

Demirel'in ilgisi vardı. Erbakan hocanın çok daha fazla ilgisi vardı. Muhsin abinin yakın hukuku vardı. Rahmetli Türkeş'in vardı. Tayyip Bey'n farkı şu, Çarşamba İmam Hatip'den mezun olması.

Diğer cemaatlerde tulum çıkar, torba. Bizim cemaat yine en fazla özgür olan cemaattir. Bizim farkımız bizde biraz daha herkes hoca. İlmi seviye fazladır. Mahmut Efendi bir şey dese sorun olmaz ama hiçbir zaman kürsüden, alttan bir şey söylediğini duymadım.

Cübbeli Ahmet, Erdoğan'ın ziyaretini anlattı! - Resim : 2

MAHMUT EFENDİ İLE ERBAKAN ARASINDAKİ DİYALOG

Erbakan hocalar yasaklandı. Erbakan Hoca 'Özal'a atılmayacak, boşa atılacak' dedi. Millete 'boşa atın' dedi. Mahmut Efendi cenazede yakaladı bir kenara çekip, 'Bu fetvan yanlış, görüşün yanlış. Buradan bizi yönetecek insanlar seçilecek. Özal'ı sen de ben de beğenmeyebiliriz.

Al Haydar Efendi demiş ki, 'Boşa atan en kötüye atmış olur'. Bu bir fetva. Bunun üzerine millet baktık boşa atacak. Mahmut Efendi bana 'Özal'a atılması için duyuru yap' dediler. Benim adımı Özalcıya çıkardılar eski milli görüşçüler.

Biz Özal'a rey verdik. Yasakları kalktı. Bu sefer dediler ki, 'barajı aşamazlar'. Mahmut Efendi bu kez de Erbakan, Özal'a göre daha bizim çizgimizdedir. Mahmut Efendi'nin en yakınları baktık ki Özal'ın yanında kaldılar. Baktık ki, Mahmut Efendi fıkıh olarak doğru söylemiş, Erbakan da siyaset olarak doğru söylemiş.

"CHP İLE PAZARLIK YAPIP OY VERİYORLAR"

Bir tarikat ve cemaat ben burada rey verip, pazarlık yapayım. Bazı cemaatler isimlerin vermeyelim, bunlar adamlar tarikat ehli, rabıta yapıyor vs. bunlar CHP'ye rey veriyor. Antalya'da konuşuyorlar, sen bana kaç yurt vereceksin diyor, bu pazarlığı yapıyor, CHP'ye de oyunu veriyor.

"FENERBAHÇE'NİN KAZANMASI İÇİN HACET NAMAZI KILDIM"

Ben maç bilmem. Tam da Trabzon'da 'bu maçlara tutulmuşsunuz' gibi bir laf etmişim. Bu da buna çok sinirlenmiş. Sonra hapse girer girmez gece vakit, o da revire çıkıp bağırdı, 'Hoca şike mike demişsin, gelirsin görürsün gününü' dedi. Sert çıkış yaptı! Ben de 'Ne bileyim hangi takım' dedim. Sonra çok muhabbetimiz oldu. 'Bu maçı kazanmamız lazım, biz şike yapmadık' diyor. Ben de diyorum ki 'Yar rabbi bizim huzurumuz için, o da mutlu olsun, biz de mutlu olalım'. Onun hatırı için hacet namazı kıldım. Bana ne Fenerbahçe'den. Sonuç aldık. Ben secdedeyim, bağırıyorlar. Orada izleyenlerin hepsi Fenerbahçeli olmak zorunda. Baktım iki kere ses geliyor. Gol atmışlar. Aziz Yıldırım 'Bu sefer tutturdun' dedi.

"ATATÜRK'Ü YIPRATMAK İSLAMİYETİN RAZI GELDİĞİ BİR ŞEY DEĞİL"

Türkçe Kuran'la namaz, ezan bizi rahatsız ediyor. Öyle laflar var o tarafa delil, öyle laflar var bize delil oluyor. Atatürk zaten kurucu başkan. Cumhuriyet rejiminin kurucusu. Kurucu başkanın aleyhine konuşmak, onu yıpratmak, uğraşmak ne İslamiyet'in razı geldiği bir şey olamaz. Bir tanesi kalktı 'Atatürk hafızdı' diyor. Şimdi hafız demeye de lüzum yok, içki içmiyordu demeye lüzum yok."

Cübbeli Ahmet, Erdoğan'ın ziyaretini anlattı! ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan Habertürk Cübbeli Ahmet ismailağa
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.