CSKA Moskova'da Shengelia'dan sonra dört basketbolcu daha ayrılma kararı aldı

"Rus ordusunun takımında oynamam" diyerek ayrılan Gürcü forvet Tornike Shengelia'dan sonra Amerikalı basketbolcular Iffe Lundberg, Marius Grigonis, Johannes Voigtmann ve Joel Bolomboy da Rus kulübü CSKA Moskova'dan ayrılma kararı aldı. THY Euroleague'de 8 şampiyonluğu bulunan CSKA kararı anlayışla karşıladığını açıkladı.

CSKA Moskova, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesi sonrası beş oyuncusunun kulüpten ayrıldığını açıkladı.

"Rus ordusunun takımında oynamam" diyerek ayrılan Gürcü forvet Tornike Shengelia'dan sonra Amerikalı basketbolcular Iffe Lundberg, Marius Grigonis, Johannes Voigtmann ve Joel Bolomboy da Rus kulübü CSKA Moskova'dan ayrılma kararı aldı.

Kulüpten yapılan açıklamada, Shengelia, Lundberg, Grigonis, Voigtmann ve Bolomboy'un şahsi sebeplerle takımı bırakmayı tercih ettikleri belirtilerek, "Bu hareket sözleşme şartlarına aykırı olsa da kulüp, sporcuların kararını anlayışla karşılıyor. Oyuncu anlaşmalarının durumu, Avrupa'daki siyasi ve sportif ortam normale döndüğünde çözülecek." ifadeleri kullanıldı.

THY Euroleague'de 8 şampiyonluğu bulunan CSKA Moskova, bu sezon 14 galibiyet ve 10 mağlubiyetle puan tablosunun 6. basamağında bulunuyor.

 

 

EUROLEAGUE 4 RUS TAKIMININ MAÇLARINI ASKIYA ALDI

EuroLeague, Rus takımları CSKA Moskova, UNICS Kazan ve Zenit St Petersburg'un Turkish Airlines EuroLeague'e; Lokomotiv Kuban Krasnodar’ın ise 7DAYS EuroCup'a katılımlarının askıya alındığını açıkladı.

EuroLeague, sürecin olumlu seyretmemesi halinde lig sıralamalarının belli olması adına Rus takımlarının tüm sezon maçlarını iptal edeceğini duyurdu.

CSKA Moskova'da Shengelia'dan sonra dört basketbolcu daha ayrılma kararı aldı ile ilgili etiketler CSKA Moskova THY Euroleague Tornike Shengelia Joel Bolomboy
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.