Anadolu Efes için rövanş vakti!

THY Euroleague'de 2019 finalini CSKA Moskova'ya kaybeden, geçen sezon da şampiyonluğa koşarken pandemi nedeniyle ligin iptal edilmesi şokunu yaşayan Anadolu Efes, Rus deviyle bu kez yarı finalde de karşı karşıya geliyor. Lacivert-Beyazlılar rövanş peşinde...

THY Euroleague'de Final Four heyecanı bu akşam başlıyor. Geçen sezon pandemi nedeniyle iptal edilen Avrupa basketbolunun 1 numaralı organizasyonunda Anadolu Efes'in yanı sıra Rus devi CSKA Moskova, İtalya'dan AX Armani Exchange Milan ve İspanya'nın Barcelona takımı mücedele edecek.

Bu yıl Final Four'a Almanya'nın Köln kenti ev sahipliği yapıyor. Lanxess Arena'da oynanacak ilk maçta Anadolu Efes'le CSKA karşı karşıya gelecek. Efes, bu akşam TSİ 19.00'da başlayacak maçta son şampiyon CSKA Moskova'dan rövanşı almaya çalışacak.

Hatırlanacağı gibi, İspanya'nın bask bölgesinde yer alan Vitoria-Gasteiz'de düzenlenen 2019 Final Four'unda Anadolu Efes'le CSKA Moskova şampiyonluk maçına çıkmış ve Rus ekibi 91-82 kazanarak kupayı 8. kez müzesine götürmüştü.

Günün diğer maçında ise TSİ 22.00'de Barcelona ile Milano kozlarını paylaşacak. Final ve üçüncülük maçları, 30 Mayıs Pazar günü yapılacak. Karşılaşmalar beIN Sports'tan naklen yayınlanacak.

Anadolu Efes için rövanş vakti!

İDDAA ORANLARI

ANADOLU EFES --- 1.30

CSKA MOSKOVA --- 2.25

ALT/ÜST --- 164.5

Gökhan Türe (NESİNE)

"İki takım da bu sezon birbirini iç sahada bozguna uğrattı. CSKA, evindeki maçı 35 sayı farkla kazanırken, Anadolu Efes, rakibini İstanbul'da 30 sayı farkla devirdi. Ofansif açıdan ligin en dominant iki takımın mücadelesinde, 2019'daki finalde rakibine kaybeden Efes'in rakibine göre şu aşamada daha iyi durumda olduğunu düşünüyorum. Kısa rotasyonunda ligin açık ara en iyi takımı olan Efes'in, normal sezonun MVP'si Micic başta olmak üzere Larkin, Simon ve Beaubois ile üstünlük kurması sürpriz olmaz. Bunun yanında CSKA'da Nikola Milutinov'un bu maçta sahada olması beklenmiyor. Hastalık sonrası önceki gün idmanda yer alan Iffe Lundberg, Fenerbahçe BEKO ile oynanan çeyrek final serisinde Hackett ve Clyburn ile birlikte fark yaratmıştı. Ancak Efes'in Sertaç, Dunston, Moerman ve Singleton'lı uzun rotasyonu da son dönemde çok iyi iş çıkarıyor. Real Madrid serisini sıkıntılı geçmiş olsa da Efes'in stresi ardında bıraktığını ve 2019'un rövanşı olarak gördüğü bu maçta hedefi tutturacağını düşünüyorum. Ufukta çift haneli farklı galibiyeti yakın görüyorum. Ancak yine de 4,5 handikapı CSKA'ya vererek Efes galibiyetini öneriyorum. "

Anadolu Efes için rövanş vakti! ile ilgili etiketler Anadolu Efes CSKA Moskova Barcelona THY Euroleague köln
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.