Crystal Palace-Newcastle United maçında açılan siyasi pankarta soruşturma....

Premier League'in 9. haftasında dün oynanan Crystal Palace-Newcastle United maçında açılan Suudi Arabistan karşıtı bir pankarta soruşturma açıldı. Londra'daki Selhurst Park'ta oynanan ve 1-1 biten maçta ev sahibi takımın tribünlerinde, Newcastle United'ın Suudi sermayesine satılması açılan bir pankartla protesto edilmişti.

Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Salman'ın kontrolündeki bir konsorsiyuma satılan ve dünyanın en zengin futbol kulünü haline gelen Newcastle United tartışılmaya devam ediyor.

Dün oynanan Crystal Palece maçında açılan bir pankart hakkında soruşturma başlatıldı. Suudi Arabistan'daki bazı insan hakları ihlallerine vurgu yapılan pankartı kimin ne amaçla açtığı araştırılıyor.

Palace'ın taraftar grubu Holmesdale Fanatics, pankartın açılmasından kısa bir süre sonra Newcastle ile maç başlamadan önce bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Suudiler'in Newcastle'ı ele geçirmesi haklı olarak geniş çapta tepki çekti. Premier League'in kadınların oyununu ve gökkuşağı kol bantları gibi kapsayıcı girişimleri desteklediği bir zamanda bu anlaşmaya onay vermek, oyundaki toplam ikiyüzlülüğü ve karların her şeyden üstün olduğu ruhsuz anlayılışın bir yansıması" denildi.

PARANIN LİGİNDE MUHALEFET

"Terörizm, kafa kesme, insan hakları ihlalleri, cinayet, sansür ve işkence" yazan pankartta Arap kıyafetleri giyen ve kanlı bir kılıç tutan bir kişi de vardı.

Crystal Palace kulübünün resmi lezbiyen, gey, biseksüel ve trans destekçi grubu Proud and Palace da Twitter hesaplarında Suhail al-Jameel'in Suudi Arabistan'da hapsedilmesini vurgulayan bir video yayınladı.

Videoda, "Suhail eşcinsel olduğu için Suudi Arabistan'da üç yıl hapiste. Cezası kapsamında 800 kırbaç yemiş 23 yaşında bir adam... Bu sahiplerin Premier League'de bir yeri olduğuna inanmıyoruz ve farkındalık yaratmaya devam etmek istiyoruz" dendi.

Crystal Palace-Newcastle United maçında açılan siyasi pankarta soruşturma.... ile ilgili etiketler Newcastle United crystal palace premier league
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.