Cruzeiro'nun yeni patronu Ronaldo Nazario...

Brezilya'nın köklü kulüplerinden Cruzeiro'nun yeni patronu Ronaldo Nazario... Brezilya'nın yetiştirdiği en büyük golcülerden olan "Fenomen" lakaplı Ronaldo, futbola başladığı kulübün çoğunluk hisselerini satın aldı. Ronaldo daha önce de İspanya'nın Real Valladolid kulübüne yatırım yapmıştı.

Brezilyalı unutulmaz golcü Ronaldo, futbol kariyerinin ilk yıllarında formasını giydiği Cruzeiro takımını satın aldı. Kulüpten yapılan açıklamada, başkan Sergio Santos Rodrigues ile varılan anlaşmanın ardından Ronaldo'nun, kulübün hisselerinin büyük bir kısmını aldığı belirtildi.

İspanya temsilcisi Real Valladolid'in hisselerinin yüzde 51'inin de sahibi Ronaldo ise basın toplantısında yaptığı konuşmada, iki yıl önce ikinci lige düşen Cruzeiro'yu eski ihtişamına kavuşturmak için elinden geleni yapacağını söyledi.

62.5 MİLYON EURO ÖDEDİ

Brezilya basınında yer alan haberlere göre, Ronaldo, Cruzeiro hisselerinin yüzde 90'ı için 62,5 milyon euro ödedi.

Ronaldo, 1993-1994 sezonları arasında formasını giydiği Cruzeiro'da gösterdiği performansın ardından Avrupa takımlarının dikkatini çekmiş ve 1994'te Hollanda temsilcisi PSV'ye transfer olmuştu.

Barcelona forması giyerken "fenomen" lakabını alan ve Brezilya'nın 1998 ve 2002 Dünya Kupası zaferlerinde başrol oynayan Ronaldo, İnter'de geçirdiği diz sakatlığının etkisiyle bir daha eskisi gibi olamamıştı.

"Gerçek Ronaldo" olarak da anlandırılan unutulmaz golcü, Real Madrid'in "Los Galacticos" kadrosunda da yer almıştı.

Cruzeiro'nun yeni patronu Ronaldo Nazario...

 
Cruzeiro'nun yeni patronu Ronaldo Nazario... ile ilgili etiketler Ronaldo Brezilya Serie A Cruzeiro
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.