Covid’den ölmeyen açlıktan ölüyor

Çin hükümeti, Covid-19 vakalarının artması üzerine Chengdu kentinde insanların sokağa çıkışını engellemek için apartman kapılarını kaynakla kapamaya başladı

Çin'de Covid-19'un yayılmasını engellemek için ağır uygulamalar devreye girdi. Ülkede en az 30 farklı bölgede yeniden milyonlarca kişiye evde kalma talimatları verilirken Çinli vatandaşlar gıda ve temel ihtiyaç ürünlerine erişemediklerini söylüyor. Sokağa çıkmasını engellemek isten Çin hükümeti apartman kapılarını kaynakla kapamaya başladı.

'Un, pirinç ve yumurtamız kalmadı'

Bölgede yaşayan bir kişi, "15 gün oldu. Un, pirinç ve yumurtamız kalmadı. Sütümüz zaten birkaç gün önce bitmişti" diyor.

Bölgenin başkenti Yining'de yaşayan 300 kişi için acil gıda, ilaç ve hijyenik ped talep eden bir belge internette paylaşılıyor.

Bölgede yaşayan bir başka kişi ailesinin durumunu şöyle anlatıyor:

"Temel ihtiyaçlarımızı karşılamak için hiç param kalmadı. Eşim hamile ve doktora gitmesi gerekiyor. İki çocuğum da var. Tüp gazımız tamamen bitti."

Birleşmiş Milletler (BM) geçtiğimiz haftalarda yayımladığı bir raporunda Çin hükümetini Sincan'da bulunan Uygurlara ve diğer Müslüman azınlıklara karşı "ciddi insan hakları ihlalleri" ile suçlamıştı.

 

 

Covid’den ölmeyen açlıktan ölüyor ile ilgili etiketler Çin
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.