Covid ilacı Molnupiravir 65 yaş ve üstü vatandaşlara dağıtılmaya başladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde Molnupiravir ilacının koronavirüs tedavisi kapsamına alındığını açıklamıştı. Bugünden itibaren Molnupiravir ilacı, koronavirüs testi pozitif çıkan 65 yaş üstü vatandaşlara bedava dağıtılmaya başlandı.

Koronavirüsü hedef alarak çoğalmasına engel olduğu belirlenen Molnupiravir ilacının PCR testi pozitif çıkan 65 yaş üstü kişilere kullanılmaya başlandığı açıklandı.

Geçtiğimiz hafta onaylanan ilaç ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilacın önümüzdeki hafta 65 yaş üstü ve kronik hastalarda kullanılmaya başlanacağını açıklamıştı.

MOLNUPİRAVİR NEDİR?

Molnupiravir, Covid tedavisinde kullanılan ilk özel oral antiviral ilaç olarak tanımlanıyor.

Hap, corona virüsün kendi kopyasını ortaya çıkarmak için kullandığı enzimlerini hedef alarak onu zedeliyor. Bu durum virüsün çoğalmasına engel oluyor.

Covid ilacı Molnupiravir 65 yaş ve üstü vatandaşlara dağıtılmaya başladı ile ilgili etiketler Sağlık Bakanı salgın Molnupiravir koroanvirüs korona ilacı
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.