Covid aşısı olduktan sonra 'manyetik' oldu!

Hindistan'da bir adam Covid-19 aşısı olduktan birkaç gün sonra manyetik hale geldi. Bunun sebebi hala bilinmezken, vücuduna metallerin yapışmaya başladığı adamın iddialarını hükümet yalanladı.

Hindistan, artık ölülerini yakacak krematoryum bile bulamadığı için hayatını kaybedenlerinin bedenlerinin nehirlere bırakıldığı bir pandemi dönemi geçirirken, felaket boyutlara varan vaka sayılarının önüne geçebilmek için halkını olabildiğince hızlı bir şekilde aşılamaya çalışıyor. 

AŞI OLMAKTAN ÇEKİNİYORLAR

Fakat eğitim seviyesinin ortalamasının düşük olduğu Hindistan'da, farkındalık eksiği yüzünden bazı insanlar aşı olmaya çekiniyorlar. 

Yakın zamanda yaşanan bir olay ise insanlara korku salarak bu çekingenliği iyice körüklemişti. 

AŞI OLAN BİRİNİN VÜCUDUNA METALLER YAPIŞMAYA BAŞLADI

Hindistan'ın Maharashtra eyaletindeki Nashik şehrinde yaşayan 71 yaşındaki Arvind Sonar, Covid-19 aşısı olduktan sadece günler sonra kasabanın gündemine oturdu. Sonar'ın manyetik olduğu ve metal cisimlerin bedenine yapışmaya başladığı görüldü.

Metallerin bedenine yapışmaya başladığı adam, giderek yayılan 'aşının gizli güçleri' konulu bir dedikoduya sebep oldu.

Zaten çekingen olan halkta bir paniğin önüne geçebilmek için Hindistan hükümetinin basın ve iletişim bürosundan 'gerçeklik kontrolü' yazan bir tweet atarak bu iddianın yanlış olduğunu ve aşının tamamamen güvenilir olduğunun altını çizme gereğini duydu.

Aşı yapıldıktan sonra manyetik olan adamın ailesi tarafından çekilmiş vir video sosyal medyanın gündemine oturdu. Videoda Arvind Sonar adındaki kişinin bedenine yapışan bozuk paralar ve metal ev gereçleri izlenebiliyor.

İnternet alemindeki insanlar ise Arvind'i, ünlü bilim kurgu filmi X-Men'deki Magneto'ya benzettiler.

COVİD-19 AŞISI İLE İLGİSİNİN OLMADIĞI AÇIKLANDI

Nashik Belediye Ofisi'nden yapılan açıklamada ise bir ekibin bahse konu olan şahsı evinde ziyaret ettiğini yaptığı tetkiklerde yaşanılan ilginç olayın Covid-19 aşısıyla ilgisi olmadığını tespit ettiklerini aktardı.

Arvind'in ise neden birden bire manyetik hale geldiği henüz bilinmiyor.

Aşı yaptırmak ise elbette salgına karşı elimizdeki tek silah ve herkesin olabildiğince hızlı aşılanması gerekiyor. 

Covid aşısı olduktan sonra 'manyetik' oldu! ile ilgili etiketler Hindistan manyetik covid demir metal
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.