Covid-19 aşısını bulan Türeci ve Şahin asla domuz eti yemiyor!

Covid-19 aşısını geliştiren bilim insanları Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin'in uzun yıllar Almanya'da yaşamalarına rağmen Türk gelenek ve göreneklerinden kopmadığı ortaya çıktı... Şahin ve Türeci, asla domuz eti yemiyor, ayrıca buzdolaplarından Kefir ve lahana suyu eksik olmuyor!

Aydın Doğan Vakfı tarafından her yıl verilen Aydın Doğan Ödülü'nün 25'incisine, dünyada ilk Covid-19 aşısını geliştiren bilim insanları Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin layık görüldü.

Almanya'nın Mainz kentinde düzenlenen törende, Türeci-Şahin çiftine ödüllerini, Aydın Doğan Vakfı Onursal Başkanvekili Sema Doğan takdim etti.

Törene katılan gazeteci grubu arasında yer alan Nagehan Alçı ise geceden izlenimlerini köşesinde paylaştı.

"BİRBİRİNE AŞIK BİR ÇİFT"

Özlem Türeci'nin Almanya’da doğmuş, büyümüş, Rizeli bir ailenin kızı olduğunu belirten, eşi Şahin'in ise küçük yaşta Almanya’ya yerleştiğini aktaran Alçı, "İkisinin de Türkçesi çok yeterli değil. Özlem Hanım anlıyor ancak pek konuşmuyor, Uğur Bey konuşuyor ama hata yaparım diyerek İngilizce’yi tercih ediyor." diye yazdı.

İki bilim insanı ile birebir Almanca sohbet ettiklerini dile getiren Nagehan Alçı, "Türeci ile konuşurken şunu düşündüm: Karşımda gözlerimi kapasam çok seri konuşan bir Alman bilim kadını var ancak gözlerim açık ve bana bakan insanın gözlerinin içi hiç yaşamamış olduğu İstanbul’un, Rize’nin aşinalığını taşıyor. Bize özgü farklı bir sıcaklık, bir tanıdık olma hali var bu bakışlarda. Ben birbirlerini çok seven, çok uyumlu ve aşık bir çift oldukları kanaatindeyim. Aralarında çok özel bir bağ var." dedi.

DOMUZ ETİ YEMİYORLAR!

Şahin ve Türeci'nin uyku ve yemek konusunda minimalist olduklarını öğrendiğini de aktaran Habertürk yazarı şu ilginç bilgileri paylaştı; "Çok az yiyorlarmış. Özlem Hanım şekerli hiçbir şey yemiyor. İçki içmiyorlar, domuz eti tüketmiyorlar. Hatta iş toplantı ve yemeklerinde BioNTech çalışanlarının da içki içmesi yasak."

KEFİR EKSİK OLMUYOR!

Diğer yandan, iki bilim insanının sağlıklı yaşam sırlarını araştırdığını yazan Alçı, "Pek yemek yemiyorlarmış ama buzdolaplarında her zaman 2 şey varmış. Kefir ve lahana suyu. Her gün bu ikisinden mutlaka birkaç bardak içiyorlarmış." ifadelerini kullandı.

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

Covid-19 aşısını bulan Türeci ve Şahin asla domuz eti yemiyor! ile ilgili etiketler Domuz içki Özlem Türeci uğur şahin covid-19 kefir
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.