Covid 19 aşısı olmayanlar hangi partili?

Türkiye'de aşı karşıtlığı Covid 19 ile mücadelede kritik bir engel olarak öne çıkarken, bu konuda ilginç bir araştırma yapıldı... Metropoll anket şirketi sokağa çıkarak aşı karşıtlarına hangi partili olduklarını sordu! Bizce elde edilen sonuçlar sizi çok şaşırtacak...

Uzmanlar eylül ayında okulların açılması ile birlikte Covid-19 salgınının yeniden ivme kazanabileceği endişesini taşıyor.

Bu nedenle aşılama çalışmalarına hız verilmesi ve etkin kampanyalar ile aşılama oranının yükseltilmesi hedefleniyor.

Bu noktada en büyük engel ise aşı karşıtlığı... Kamu ve özel sektörde, bu konuda bazı önlemler alınması ve aşı kartı bulunmayanlara bazı kısıtlamalar getirilmesi planlanıyor.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Covid- 19 vaka oranlarında kritik artış yaşanan illerde istenilen aşılama seviyesine ulaşılamadığı göze çarpıyor. Yoğun bakım ve servislerde tedavi gören hastaların yüzde yüze yakınının aşı olmayanlardan oluştuğu belirtiliyor!

Bu nedenle aşılama çalışmalarına ivme kazandırılması toplum sağlığı açısından hayati önem taşıyor.

AŞI OLMAYANLAR HANGİ PARTİLİ?

Diğer yandan aşılama çalışmaları ve aşı karşıtlığı konusu yeni ve oldukça dikkat çekici bir araştırmaya konu oldu.

Metropoll Araştırma Şirketi'nin yaptığı "Türkiye'nin Nabzı Temmuz 2021" kamuoyu yoklamasında "aşı karşıtlığı" sorununa mercek tutuldu.

"Aşı Karşıtlarının Partiler İçerisindeki Oranı"nın tespitine yönelik ankette aşı olmayan vatandaşlara hangi partiyi destekledikleri soruldu.

Covid 19 aşısı olmayanlar hangi partili?

İşte o çok ses getirecek sonuçlar;

-Aşı Karşıtlarının Partiler İçerisindeki Oranı

MHP yüzde 9,5

AK Parti yüzde 14,0

CHP yüzde 16,7

İYİ Parti yüzde 16,9

HDP yüzde 36,5

Kararsız yüzde 21,3

Covid 19 aşısı olmayanlar hangi partili? ile ilgili etiketler Koronavirüs İYİ Parti CHP MHP aşı karşıtlığı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.