Covid-19 aşısı olmayan 153 hastane çalışanı işten çıkarıldı

Covid-19 aşılama kampanyası tüm hızıyla süren Amerika Birleşik Devletleri'nden genelde aşı olacaklar için ilginç promosyon haberleri geliyordu. Bu kez farklı bir olay meydana geldi. Teksas eyaletine bağlı Houston şehrindeki bir hastanede, koronavirüs aşısı yaptırmayı reddeden 150'den fazla çalışanın işine son verildi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Teksas eyaletine bağlı Houston şehrinde bir hastane, Covid-19 aşısı yaptırmak istemeyen 153 kişiyi işten çıkardı.

ÖNCE AÇIĞA ALINDILAR SONRA İŞTEN ATILDILAR

Houston Methodist Hastanesi sözcüsü Gale Smith, koronavirüs aşısı yaptırmayı reddettiği için açığa alınan 200 çalışandan 153'ünün işten çıkarıldığını doğruladı. Hastane yönetiminin, çalışanlara 7 Haziran'a kadar Covid-19 aşısı yaptırmalarını zorunlu kıldığını belirten Smith, yaptırmayanların önce açığa alındığını, reddetmenin devam etmesi üzerine iş akitlerinin feshedildiğini belirtti. Açığa alınan çalışanlardan Covid-19 aşılarını yaptıranlar ise işe geri dönme izni aldı.

Covid-19 aşısı olmayan 153 hastane çalışanı işten çıkarıldı

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ YÜZDE 48'İ AŞI OLMAKTAN ÇEKİNİYORMUŞ

Kaiser Aile Vakfı'nın Mart 2021'de yaptırdığı anket, ABD genelinde Covid-19 aşısını olmaya ilk hak kazanan kesim olmalarına rağmen, bilinmeyen muhtemel yan etkileri endişesi nedeniyle sağlık çalışanlarının yüzde 48'inin aşı olmaktan çekindiğini ortaya koymuştu.

Covid-19 aşısı olmayan 153 hastane çalışanı işten çıkarıldı ile ilgili etiketler ABD aşı olmayan sağlıkçılar işten çıkarıldı houston
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.