Cougar helikopter hangi ülkenin? Bitlis'te helikopter neden düştü?

Elazığ 8. Kolordu Komutanlığı'na ait Cougar tipi helikopterin Çekmece köyü yakınlarında düşmesi sonucu 9 askerimiz şehit olurken 4 askerimizin ise yaralandığı kaydedildi. Vatandaşlar ise helikopterin düşme nedenini araştırmaya başladı. Peki, Cougar helikopter hangi ülkenin?

Bitlis’in Tatvan ilçesinde yaşanan acı olayda Cougar tipi helikopterin düşmesi sonucu 9 askerimiz şehit olurken 4 askerimiz de yaralandı. Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere bugün saat 13.55'te kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait Cougar tipi helikopter ile saat 14.25'te irtibat tamamen kesildi.

Helikopter neden düştü?

Milli Savunma Bakanlığı'nca, Bingöl'den Tatvan ilçesine gitmek üzere kalkan askeri helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu 9 askerin şehit olduğu, 4 askerin de yaralandığı resmen açıklandı.

Cougar tipi helikopter hangi ülkenin?

Eurocopter Cougar, Eurocopter tarafından üretilen çift motorlu, orta ağırlıkta, çok amaçlı askeri helikopter modelidir. Aérospatiale Puma modelinin geliştirilmiş versiyonu olan Cougar’ın sivil havacılıkta eşdeğeri Eurocopter Super Puma'dır. TSK tarafından AS-532UL versiyonu kullanılmaktadır.

Alımına 1993'te karar verilen AS532 Cougarlardan ilk aşamada 20 adet satın alındı. Fransa'da üretilen helikopterler Türk Kara Kuvvetlerine 1996 yılından itibaren teslim edilmeye başlandı. Bunu 1995'teki ikinci alım anlaşması izledi. Ankara'da TAI tesislerinde üretilen 30 adet AS532'nin 20'si Türk Hava Kuvvetlerine arama kurtarma, kalanlar ise Kara Kuvvetlerine verildi.

Değişik görevler için farklı Cougar versiyonları kullanılmaktadır. Cougar Türkiye de dahil olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde askeri amaçlarla kullanılmaktadır.

Cougar helikopter hangi ülkenin? Bitlis'te helikopter neden düştü? ile ilgili etiketler helikopter Bitlis cougar
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.