Coşkun Sabah ve Rihanna!

Önceki günlerde Coşkun Sabah'ın 'Elimde olsa Twitter'ı yasaklarım' sözleri gündeme bomba gibi düşmüştü. Bu açıklamanın ardından dünyaca ünlü şarkıcı Rihanna'nın Snapchat'i eleştirmesi büyük yankı uyandırdı. Ömür Gedik bugünkü köşesinde bu iki ismi ele aldı.

MESAM'a Kayyum olarak atanan Coşkun Sabah, geçtiğimiz günlerde yaptığı "Yetkim olsa bir dakika durmam Türkiye’de Twitter’ı yasaklarım. Çünkü Twitter artık güzel şeyler için kullanılmıyor. Burayı sadece küfür etme mecrası olarak kullanıyorlar." açıklamasıyla gündeme oturmuştu.

Ardından dünyaca ünlü şarkıcı Rihanna Snapchat uygulamasını eleştirmiş ve Snapchat'in hisselerinin düşmesine sebep olmuştu. Hürriyet yazarı Ömür Gedik bu konuyu bugünkü köşesine taşıdı.

İşte Ömür Gedik'in yazısının ilgili bölümü:

İlk bakışta ne acayip diyeceksiniz belki.

Bizde Coşkun Sabah, “Twitter yasaklansın” diyor, Twitter’a ilgi artıyor.
Onlarda Rihanna, Snapchat’i eleştiriyor, uygulamanın hisseleri anında yüzde 4 oranında düşüyor, 800 milyon dolar değer kaybediyor.

Ne acayip demeden olayların gelişim sürecine ve sebep-sonuç ilişkisine bakalım.
Coşkun Sabah, Twitter kullanıcılarının tavrından dolayı genel bir yasak getirmekten bahsediyor.
Rihanna ise Snapchat’in para ile aldığı bir reklamda şiddete özendirdiği ve destek verdiği için uygulamayı eleştiriyor.

Hatırlarsınız, Rihanna 2009 yılında erkek arkadaşı Chris Brown’dan şiddet görmüştü.
Snapchat’teki mobil oyunun reklamında kullanıcılara şu soruluyor: “Rihanna’yı tokatlamayı mı tercih edersiniz yoksa Chris Brown’ı yumruklamayı mı?”

Rihanna bu reklamı alan Snapchat’e tepki göstermekte sonuna kadar haklı.
Coşkun Sabah ise trolleri eleştirebilir, iftiralara, hakaretlere tepki gösterebilir, bu noktada haklıdır da ama “Twitter yasaklansın” demekte o kadar haksız ki.

Coşkun Sabah ve Rihanna! ile ilgili etiketler Twitter Rihanna Snapchat Ömür Gedik coşkun sabah
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.