Çorum'da Aslan var mı? Hayvanları parçalayan Aslan mı? Milli Parklar Müdürü'nden açıklama!

Çorum'da Aslan Bulundu mu sorusu gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Çorum'un Emirhalil kırsalında hayvan otlatan çobanın aslan gördüğünü iddia etmesi üzerine Milli Parklar Çorum Şube müdürlüğü olay yerine gitti. Bir hayvan sürüne saldıran ve telef eden yabani hayvanın aslan olduğu iddiası üzerine sosyal medyada tartışmalar devam ediyor. Peki Çorum'daki yabani hayvan aslan mı, aslan bulundu mu? Detaylar haberimizde...

Çorum'da Aslan var mı sorusu vatandaşlar tarafından yoğun olarak araştırılıyor. Çorum'un Emirhalil kırsalında onlarca hayvanı telef eden yabani hayvanın aslan olduğu iddiası üzerine Milli Parklar Müdürlüğü Çorum şubesi olay yerine dronelar göndererek inceleme başlattı. Peki Çorum'da aslan bulundu mu, hayvanları telef eden yabani hayvan aslan mıydı? İşte yanıtı...


ÇORUM'DA ASLAN BULUNDU MU?

Çorum'da 4 hayvanı telef eden yabani hayvan gündeme bomba gibi düştü. Olay yerinde hayvan otlatan çobanın ifadeleri bölgede aslan mı var sorusunu gündeme getirdi. Olayın ardından bölgede bulunan fotokapanlar incelemeye alındı. Ayrıca araziye 'drone' taraması yapıldı. Ancak, herhangi bir bulguya rastlanmadı.

Köyün Muhtarı Hasan Durak, çobanın cep telefonu ile aslanın fotoğrafını çektiğini belirterek, ''Aslanın dişi olduğunu biliyoruz, yavruları da yanındaymış, hal böyle olunca demek ki bizim bölgede erkek aslan da var'' dedi.


80 haneli yaklaşık 150 kişinin yaşadığı Aşağı Emirhalil köyünün muhtarı Hasan Durak, “Hayvanlarımıza saldırı oldu ve leşleri bulundu. Öncelikle çobanımız gördüğünü söyledi bir yabani hayvanın sürüye saldırdığını söyledi ve daha sonra da fotoğrafını çekti. Ben de jandarmayı arayıp fotoğrafı gönderdim. Fotoğrafı görenler aslan olduğundan şüphelendi. Bunun üzerine jandarma buraya geldi, arama yaptı. Fotokapanlar yerleştirildi bölgeye. Dron da uçundular. Aslanın yavrusunu görenler de oldu. Vatandaşlarımız tedirgin. Fotoğrafı gördüğümde aslana benzettim. Gereken bütün önlemlerin alınmasını istiyoruz. Köylülerimiz hayvanlarının otlak yerlerine yalnız gidemiyorlar, korkuyorlar. Jandarma da burada tarama yapıyor ama henüz bir sonuç çıkmadı. Dün akşam karşıdaki Töyhane köyünde de çeltik tarlasında çalışan vatandaşlarımız yine aslanı görmüşler” diye konuştu.

'BÖLGEDE ASLAN OLMA İHTİMALİ SÖZ KONUSU OLAMAZ'

Çorum Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Mustafa Gözler, bölgede aslan olma ihtimalinin bulunmadığının belirterek "Bu bölgede binlerce yıl önce aslanların olduğu biliniyor ama günümüzde böyle bir ihtimal söz konusu olamaz. Bazen hayvanat bahçelerinden aslanların kaçma durumu oluyor ancak yaptığımız araştırmaya göre böyle bir durum da söz konusu değil. Biz, iddia üzerine bölgede inceleme yaparak drone ile görüntüler aldık. Her ihtimale karşı bölgeye fotokapanlar yerleştirdik. Eğer bölgede aslan ve benzer bir hayvan varsa fotokapanlarca tespit edilir. Aslan olabileceği yönünde herhangi bir beklentimiz yok. Çünkü olsaydı çoktan tespit edilirdi" dedi.

Çorum'da Aslan var mı? Hayvanları parçalayan Aslan mı? Milli Parklar Müdürü'nden açıklama! ile ilgili etiketler Çorum aslan telef yabani hayvan milli parklar
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.