Çorti turşusu tarifi! Turşu mevsimi açıldı! Sirke kullanmadan enfes Çorti turşusu nasıl kurulur?

Çorti turşusu tarifi, turşu mevsiminin açılmasıyla birlikte merak ediliyor. Muş mutfağının bu probiyotik kaynağı olan lezzeti aslında bir tür lahana turşusudur. Sirke bile kullanmanıza gerek kalmadan hazırlayabileceğiniz Çorti turşusu nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir?

Muş mutfağının bu saklı kalmış lezzeti aslında 3 farklı şekilde yapılabiliyor. Bir tür lahana turşusu olan Çorti turşusu kış hazırlıkları yapanlara sır gibi bir tarif olacak. Çorti turşusu tarifinde beklendiği gibi sirke kullanılmıyor. İçmelik, köftelik ve tandırda kemikle pişirilen çorti turşusu tarifi sezonun en çok aranan lezzetlerinden biridir.

Kış kapıya dayandı. Dolayısıyla soğuk havalarda iç ısıtacak besinler tercih ediliyor. Turşu ise geleneksel Türk mutfağının belki de en titiz hazırlanan lezzetlerindendir. Muş'a özgü Çorti turşusu ise hem tarifi hem de kolay yapımı ile sofralardaki yerini ayırtmış durumda.

Çorti turşusu bilindiği bir tür lahana turşusudur. Doğu illerinde sıklıkla yapılan çorti turşusu tarifini turşu mevsiminin açılmasıyla birlikte sizler için hazırladık.

TURŞU KURMANIN BİR BAŞKA YOLU: ÇORTİ TURŞUSU NASIL YAPILIR?

5-6 su bardağı kadar çorti
Kemikli et
1 su bardağı buğday
2 yemek kaşığı salça
1 orta boy soğan
2 yemek kaşığı tereyağı

ÇORTİ TURŞUSU NASIL YAPILIR?

Soğanları küp küp doğrayıp tereyağında kavuruyoruz. ( Düdüklü tencerede) ardından etlerimizi ekleyip rengi değişinceye kadar karıştırıyoruz. Sonra salçamızı ilave edip çeviriyoruz. Çortiyi ve buğdayı ekliyoruz. Damak tadınıza göre çorti suyu çok ekşi gelirse onun yerine su ve ihtiyaca göre tuz ekleyebilirsiniz. Çorti turşusunun içinde zaten reyhan ve pulbiber olduğu için baharat eklemiyoruz. Düdüklü tenceremizi ve düdüğünü kapatıp 45 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Çorti turşusu tarifi! Turşu mevsimi açıldı! Sirke kullanmadan enfes Çorti turşusu nasıl kurulur? ile ilgili etiketler Yemek çorti turşusu tarifi çorti turşusu nasıl kurulur çorti turşusu nasıl yapılır
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.