Coronavirüs Son Haberler

Haber365, yaptığı son haberler ile ülke ve dünya gündeminin nabzını tutmaya devam ediyor.

Haber365, yaptığı son haberler ile ülke ve dünya gündeminin nabzını tutmaya devam ediyor. Spordan sağlığa, dünya ve ülke gündeminden ekonomiye, spora kadar birçok konuda gerçekçi ve tarafsız haberleriyle, ilgiyle takip edilen haber sitesi, DEAŞ’ın 6 yolcu otobüsüne yaptığı korkunç saldırıyı da son dakika haberi olarak, okuyucularına duyurdu.

Dünya ve ülke gündemindeki olaylardan anında haberdar olmak için https://www.haber365.com.tr/ linkini takip eden okuyucular, özellikle tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüs salgınının etkilerini anlık olarak okuyucularına iletmektedir.

Ülkemizdeki hasta ve ölüm sayılarının yanı sıra dünya ülkelerindeki ölüm sayılarını ve alınan tedbirleri de sıkı sıkıya takip eden Haber365 ekipleri, anlık gelişmeleri de dakikası dakikasına sitesinde yayınlamaktadır.

Gümüşhane ve Bartın’da Coronavirüs Vakasında Son Durum

Tüm dünyaya Çin’in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs, ülkemizde de birçok kenti etkisi altına almıştı. 120binden fazla insanın etkilendiği ülkemizde, yetkililer birçok önlem planı uygularken, özellikle Gümüşhane halkı, yapılan “evde kal” çağrısına birebir uydu. Gümüşhane ilinden alınan son haberler doğrultusunda son 2 haftadır coronavirüs vakasına rastlanmayan ilde, bu etkinin en önemli sebebinin insanların alınan önlemleri harfi harfine uygulamasıyla gerçekleştiği görülmektedir.

Konuyla ilgili olarak fırıncı İsmail Taşkın tarafından alınan bilgilere göre, “sadece işi gereği dışarı çıktığını ve işimiz için mecburiyetten geliyoruz. Eğer işimiz olmasaydı bugün evde kalacaktık. Halkımız da evlerinde kalsın” sözlerine yer verildi.

Gümüşhane halkının evde kal uyarılarına harfiyen uyduğu ve özellikle sağlık çalışanlarının ve jandarmadan oluşturulan özel ekiplerin, evlere giderek kontrollerde bulunulduğu da haberler arasında yerini almaktadır. Aynı zamanda görevliler, maske ve eldiven kullanma konusunda çeşitli bilgilendirmelerde bulunarak, halkın daha da bilinçlenmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Diğer yandan Bartın’da da 5 gündür coronavirüs vakasına rastlanmadığı bilgilerini alan haber sitesi, Valilik tarafından yapılan açıklamalarda da “Bartın’da beş gündür vaka görülmediğini ve 21 hastanın taburcu edildiğini söylediği haberde, hastanede tedavisi süren 2 hastanın yoğun bakım da olduğu ve 17 pozitif hastanın da bulunduğu haberde belirtilmektedir. 

Diğer yandan covid-19 yüzünden THY’na ait özel seferle Belçika’dan Türkiye’ye getirilen vatandaşlardan 245 tanesinin Gümüşhane’de karantina altına alındığı da haberler arasında yer alırken, Trabzon Havaalanı’nda yapılan işlemlerin sonrasında, 245 kişinin kara yoluyla Gümüşhane’ye getirilerek sağlık taramasına tutulduğu ve bu vatandaşların yerleştirildikleri yerde 14 gün gözlem altında tutulacağı da bildirildi.

Avustralya Başbakanından Coronavirüs Önlemlerinde Esneklik

Tüm dünya coronavirüs önlemlerinde sıkı tedbirler alıyorken, Avustralya Başbakanı Scott Morrison, salgınla ilgili mücadelene bazı esnekliklerin yapılacağını söyleyerek, “Avustralya’yı yorgan altında tutamayız” sözleriyle dikkat çekti.

Haber365 konuyla ilgili yaptığı son haberler ile Avustralya Başbakanı’nın sözlerine açıklık getirdi. Başbakanının Ulusal Kabine toplantısı ardından başkent Canberra’da yaptığı basın açıklaması, ilgi çekti. 

Yaptığı basın toplantısında, coronavirüs ile ilgili alınan tedbirlere yönelik konuşan Başbakan Morrison; “Avustralya halkının, coronavirüse karşı uyguladıkları için ödüllendirilmesi gerektiğini, bu yüzden Avustralya halkını yorgan altında tutmanın anlamsız olduğunu ve artık tedbirlerin biraz daha esnetilerek, yollarına devam etmeleri gerektiğini savundu.

Başbakan Morrison’un yaptığı açıklamalara göre, Avustralya halkının ödüllendirilmesi açıklamasına ilişkin insanlarda oluşan kanı ise, gelecek hafta düzenlenmesi gereken eyalet başbakanları toplantısında, coronavirüs yasak ve kısıtlamalarının esnetileceği yönünde.

Diğer yandan covid-19 salgını yüzünden can kaybının 93’e yükseldiği Yeni Güney Galler ve Tazmanya eyaletlerinde 2 kişide daha yeni tip coronavirüs vakasına rastlanmış ve bu iki kişi, yaşamını yitirdi. Böylece ülke çapında coronavirüs yüzünden ölen kişi sayısı da 93’e yükselmiş oldu.

Haber365’in haberine göre; Avustralya genelinde ortalama 570bin kişiye uygulanan testlerde enfekte olmuş kişilerin sayısının 6bin 767 kişi olduğu ve bu kişilerden 5bin 720 kişinin sağlığına kavuştuğu da ifade edilmektedir.

Coronavirüs Son Haberler ile ilgili etiketler Son dakika coronavirüs haber365 covid-19
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.