Corona denizden bulaşır mı?

Corona denizden bulaşır mı? Yaz tatili içerisinde bulunduğumuz şu dönem içerisinde vatandaşlar ‘Corona denizden bulaşır mı’ diye aramalarına devam ediyor. Deniz ya da havuza girilebilir mi? Korona denizden bulaşır mı?

Corona denizden bulaşır mı? Bütün vatandaşlar ortak sorusu olan koronovirüs, yaz tatilinde olan kişiler tarafından sürekli olarak takip edilmekte. Bu konuda açıklamalarda bulunan Kayseri Şehir Hastanesi Başhekimi Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik, corona virüs konusuna değinmeden geçemedi.

Yaz tatilinde deniz kıyısına gidenlere bazı uyarılarda bulunan Çelik, yinede gerekli olan tüm tedbirlerin alınması yönünde görüş belirtti.

- Virüsün denizden bulaştığına dair henüz bir kanıt bulunmuyor. Oradan bulaşabilecek başka mikroorganizmalar bulunmakta. Özellikle deniz bakterileri bu konuda ilk sırada. Deniz suyunun temiz olup olmadığını anlamak için koli basiline bakılması gerekmektedir.

- Corona virüsün denizden bulaştığına dair bir kanıt yok. İnsanların teorik olarak bulaşmayacağını bilmesi gerekmekte. Ancak havuz suyunun klorlanma süreci oldukça önemlidir.

- Yeteri kadar klor varsa burada corona virüsün yaşaması kesinlikle imkansızdır. İnsanlar bir başkasının tükürüğünü yutarlarsa yakın mesafeden sıkıntı doğabilir. O açıdan sosyal mesafe kurallarına uyulmalıdır.

- Deniz için böyle bir risk söz konusu değildir. Özellikle plajda veya havuzda şezlonglarda yatarken eğer birbirlerine çok yakın duracaklarsa bunlardan kaçınmaları gerekiyor.

- Tüm oteller önlemlerini alıyorlar. Vatandaşlarımızın da bu kuralları bilmesi ve riayet etmesi en önemli faktörlerden biri olarak gözüküyor.

Corona denizden bulaşır mı? ile ilgili etiketler Deniz corona
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.