Çorlu'da tren kazasında ölenlerin yakınları AYM'ye gidiyor!

Çorlu’daki tren kazasında yaşamını kaybedenlerin yakınları, tren kazası soruşturmasında tren şefi, makinistler, bürokratlar ve TCDD’nin üst yönetiminde yer alan kişiler hakkında Şubat ayında verilen takipsizlik kararını Anayasa Mahkemesi'ne taşımaya hazırlanıyor.

Çorlu’da Temmuz 2018’de gerçekleşen ve 25 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasında yaşamını kaybedenlerin ailelerinin, faciaya ilişkin sadece dört Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) personeline dava açılmasına tepki gösteriyor.

Bu nedenle önce Çorlu Adliyesi önünde Adalet Nöbeti gerçekleştiren aileler, nöbetlerini Anayasa Mahkemesi’ne taşıdı.

Ayrıca aileler, tren kazası soruşturmasında tren şefi, makinistler, bürokratlar ve TCDD’nin üst yönetiminde yer alan kişiler hakkındaki takipsizlik kararına ilişkin Anayasa Mahkemesi’ne başvuracak. Aileler, bu nedenle de bugün AYM önündeydi.

POLİS AİLELERE ÖNCE KALKANLA MÜDAHALE ETTİ
AYM başvurusu öncesi AYM önünde açıklama yapmak isteyen ailelere, Sosyal Haklar Derneği (SHD) üyeleri ve avukatları, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi avukatlar ile TİP Hatay Milletvekili Barış Atay, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel ve CHP eski milletvekili Aylin Nazlıaka da destek verdi.

AİLELER BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Aileler, AYM önünde bir de basın açıklaması yaptı. Aileler adına yapılan açıklama şöyle:

“Bundan yaklaşık on ay önce ananız, babamız, eşimiz, çocuklarımız, kardeşlerimiz devletin demiryollarında devletin trenin altında kalarak can verdi, yüzlercemiz yaralandı. Elim kaza dediler. On ay boyunca sesimizi çıkarmadan adliyelerde hâkimlerden, savcılarından, bilirkişilerden medet umduk acımızı bir az olsun hafifletsinler diye, bir daha böyle katliamlar olmasın diye, suçlular açığa çıkarılsın diye.

On ay sonunda savcı bula bula bu katliamda sorumluluğu bulunan şirketlerden birinin yönetim kurulu üyesini ve soruşturmanın yürütüldüğü şirketlerden birinin danışmanını bilirkişi diye karşımıza çıkardı. Bu bilirkişiler de 25 canın sorumlusu diye küçücük görevleri olan dört kişiyi gösterdiler ve bunu kabul etmemizi istediler, istiyorlar. 'Yetkilileri de ayrı soruşturuyoruz' dediler. On ayın sonunda gözümüzün içine baka baka bize yalan söylediler, sürekli bizi oyaladılar.

Ne sokuşturdukları bir yetkili var, ne de gerçek suçluları ortaya çıkarma dertleri var. Bu olayda canlarını yitirmiş aileler olarak ‘artık yeter’ diyoruz. Oyalamalara, kandırmalara karnımız tok. Başta Ulaştırma Bakanı, TCDD Genel Müdürü, bürokratlar ve üst yöneticiler olmak üzere birçok kişinin sorumluluğu vardır.

Gerçek sorumlular bulunana kadar, suçlulara hak ettikleri cezalar verilene kadar adliyede, sokakta, meydanlarda, sesimizi duyurabildiğimiz her yerde bu adaletsizliği teşhir edeceğiz. Bu hukuksuzluğa izin vermeyeceğiz. Bu adaletsizliği kabul etmeyen milyonlarca insanın yanımızda bizimle birlikte olduğunu biliyoruz."

SEL: “TÜM SORUMLULAR YARGILANSIN İSTİYORUM”

Kazada yaşamını kaybeden Oğuz Arda Sel’in annesi Mısra Öz Sel de şöyle dedi:

“Ben kimseye zarar vermek için burada değilim. Ben ‘9 yaşındaki çocuğumun kılına zarar gelirse dünyayı yakarım’ diyen bir anneyim. Ben tüm sorumluların karşımıza gelmesini, yargılanmasını istiyorum. Aksini kabul etmiyoruz. Elbet devran değişecek. Biz onları yargılayacağız” ifadelerini kullandı.

İDDİANAME HAKKINDA

TCDD 1’inci Bölge Müdürlüğü Halkalı 14’üncü Demir Yolu Bakım Müdürlüğü Demir Yolu Bakım Müdürü Turgut Kurt, Çerkezköy 143 Yol Bakım Şefliği Yol Bakım ve Onarım Şefi Özkan Polat, Köprüler Şefi Çetin Yıldırım ve Hat Bakım Onarım Memuru Celaleddin Çabuk “taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçlamasıyla 3 Temmuz 2019’da hâkim karşısına çıkacak.

Çorlu'da tren kazasında ölenlerin yakınları AYM'ye gidiyor! ile ilgili etiketler Anayasa Mahkemesi Tekirdağ tren kazası
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.