Çörek Otu yağının 7 faydası nedir? Hz. Muhammed'in çörek otu hadisi!

Çörek Otu yağının 7 faydası nedir? Çörek otunun dillere destan faydaları saymakla bitmiyor. Alternatif tıp uzmanlarının sıklıkla önerdiği ve takip ettiği çörek otu yağı bitkisi, hadislerde de kendine yer bulmuş. Bğışıklığı güçlendiren ve vücuttaki iltihabı söküp atan çörek otu yağı nedir? Çörek otu yağının kantılanmış 7 faydası nedir? Hz. Muhammed'in çörek otu yağı ile ilgili hadisi nedir? Detaylar haberimizde...

Çörek Otu yağının 7 faydası nedir?  Çörek otu yağının onlarca rahatsızlığı iyi geldiği alternatif tıp uzmanları tarafından dile getiriliyor. Burun tıkanıklığından akıntıya ve kaşıntıya iyi geldiği bilinen çörek otu yağının kanıtlanmış fayrdaları da var. Peki çörek otu yağı nedir? Çörek otu yağının faydaları nelerdir? Hz. Muhammed'in öörek otu yağı ile ilgili hadisi nedir? Detaylar haberimizde...

ÇÖREK OTU İLE İLGİLİ HADİS-İ ŞERİF

Çörek otu ile ilgili Peygamber Efendimiz'in (SAV) Hadis-i Şerif-i bulunmaktadır;

"Ölüm dışında hiçbir hastalık yoktur ki, çörek otunda onun için bir deva bulunmasın." [Buhârî, Tıbb 7; Müslim, Selam 89, (2215); Tirmizî, Tıbb 5, (2042), 22, (2071)]

Çörek Otu yağının 7 faydası nedir? Hz. Muhammed'in çörek otu hadisi!

Çörek Otu Yağı

Güneybatı Asya Çörek otundan elde edilen tohumların birçok isimi vardır:

Çörek otu
Siyah kimyon
Siyah Susam
Soğan tohumu
Roma kişnişi

“Siyah tohum” aslında bir isminden ziyade bir tanımdır, onu kimyondan ve kimyon tohumlarından ayırmaya yardımcı olur. Birçok sağlık uzmanı, gerçek bir şifa olduğunu iddia eder; alerjiden, hipertansiyona kadar her şeye yardımcı olabilir. Muhtemelen, en umut verici araştırma çörek otunun çoklu ilaca dirençli bakterilere bağlamayı başarmıştır.Bu çok büyük bir özelliktir çünkü sözde superbuglar (Antibiyotiklere direnç gösteren bakteri) önemli bir halk sağlığı riski oluşturuyor.

Çörek Otu Yağı'nın Kanıtlanmış 7 Faydası

Kanser
Karaciğer Sağlığı
Diyabet
Kilo Verme
Saç Sağlığı
Cilt Sağlığı
Enfeksiyonlar

Thymoquinone

Çörek otu tohumunda aktif bir madde olan araştırmacılar, 1960'lardan beri TQ'yu araştırıyorlar. Ensefalomiyelit, diyabet, astım ve karsinojenezde yardımcı olduğu bildirilen antioksidan, anti-inflamatuvar ve anti-kanser özellikleri ile iyi bilinir.İlginç bir şekilde, thymoquinone, antioksidan enzimler glutatyon peroksidaz ve glutatyon-S-transferazın korunmasına ek olarak, serbest radikal veya etkili bir süperoksit radikal süpürücü olarak etki ediyor. Her iki Glutatyon peroksidaz ve S-transferaz, majör detoksifiye edici oldukları ve hücresel antioksidan savunma sistemlerine büyük ölçüde yardım ettikleri ortaya çıktı çünkü karaciğeri toksinlerden koruyorlar.

Thymoqinone akin, thymohydroquinone, gezegendeki en güçlü doğal asetilkolinesteraz (AChE) inhibitörlerinden biridir.  AChE inhibitörleri enzim aktivitesini durduran kimyasallardır, bu da zaman miktarını artırır ve nörotransmiter asetilkolin miktarının beyinde aktif kalmasını sağlar.Onların kullanılırlığı hakkında bir fikir vermek için, farmasötik dereceli asetilkolinesteraz inhibitörleri, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çok çeşitli durumları tedavi etmek için tıbbi olarak kullanılmaktadır:

İlgisizlik/Duygusuzluk
Alzheimer hastalığı
Otizm
Glakom(Göz tansiyonu)
Bunama
Myastenia Gravis (Kas-sinir bileşkesinde asetilkolin reseptörlerine karşı oluşan antikor aracılı otoimmun bir hastalık.)
Nörodejeneratif koşullar
Postural Taşikardi Sendromu
Şizofreni
Parkinson hastalığı

Bu hastalıklara farmasötik yaklaşımın hastaya büyük bir maliyet getirdiği düşünüldüğünden, güvenli, bitki tabanlı çözümlerin uygulanabilir bir alternatif olduğunu öğrenmek büyük umut veriyor.ThymolKekik esansiyel yağına tıbbi özellikler veren etken madde olan timol, bir dizi faydalı kaliteye sahip doğal bir monoterpendir. Örneğin;TB ve çeşitli virüsleri öldürmek için yaygın olarak bir tüberküloz ve virüsü öldürücü olarak kullanılır.Tıbbi ve genel amaçlı bir dezenfektan olarak kullanılır.Hızla öldürücü, kalıcı olmayan bir böcek ilacıdır.Gıda aromaları, parfümler, gargaralar ve hatta kozmetik ürünlerinde de kullanılır.Çevre Koruma Ajansı'na göre,Thymol, EPA'nın geniş çapta azaltılmış genel veri gereksinimi setinin yeniden kayıt için uygun olduğuna inandığı pestisitler arasındadır. Bu nedenle Ajans, kimyasal saflık ve ürün kimyası çalışmaları hakkında ek bilgiler de dahil olmak üzere, esansiyel olarak kabul edilen çalışmalar haricinde, timol için çoğu jenerik veri gereksiniminden feragat etmiştir.

Çörek Otu yağının 7 faydası nedir? Hz. Muhammed'in çörek otu hadisi! ile ilgili etiketler sağlık hadis çörek otu nedir çörek otu yağı faydaları çörek
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.