Çorapla uyumak günah mı? Çorapla uyumak zararlı mı?

Çorapla uyumak günah mı? Çorapla uyumak caiz mi merak ediliyor. Kış mevsiminin gelişiyle birlikte vatandaşlar çorapla yatağa girmenin İslam açısından sakıncalı olup olmadığını araştırmaya başladı. İşte detaylar..

Çorapla uyumak günah mı? İslam dininin Çorapla uyumak günah mı, çorapla yatağa girmek caiz mi sorularına verdiği cevaplar haberimizde.

ÇORAPLA UYUMAK GÜNAH MI?

Değerli ziyaretçimiz, İslam dininde çorapla yatmanın hiçbir mahsuru yoktur. Fakat çorabın temiz olması şartı vardır ve bu konu İslam dininde uyku adabı konusuna girmektedir. Yatma adabı bahsinde, kişinin Çorap veya üzerindeki kıyafetlerle yatmaması tavsiye edilmektedir. Eğer kişi üşüyorsa, çorabıyla veya kıyafetiyle, mest ayakkabısıyla da yatabilir. Bu durum İslam dininde haram yada günah olmamaktadır. Kişinin Çorabıyla yatağa girip uyumasının dinimizce bir sakıncası olmamaktadır.

Ancak önemli olan çorabın, giysinin temiz olmasıdır bu sağlığımız içinde gereklidir. İnsanlar içinde söylenen “çorapla yatan kişi eğer ölürse, pis gider” lafı tümüyle uydurulmuştur ve aslı yoktur.

Çorapla asla uyumayın! Neden mi?

Sağlığımız açısından doktorların bir kısmı çorapla yatmamanın zararlı olduğunu söylerken, diğer kısmı da Çorapla yatmanın sağlığa zararlı olmadığını söylemektedirler. Çorabıyla yatmasının dinimizce hiçbir sakıncası olmamaktadır.

Özetle, İslam dininde çorapla yatmanın herhangi bir mahsuru yoktur. Fakat adaba daha uygun olması ve sağlık açısından yapılması gereken en doğru şey çorapsız yatmaktır. Dolayısı ise sizin için vazgeçilmez bir konu değil ise size çorapsız yatmanızı tavsiye ediyoruz.

Çorapla uyumak günah mı? Çorapla uyumak zararlı mı? ile ilgili etiketler İslamiyet çorapla uyumak günah mı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.