Çöpten CHP'nin algı oyunu çıktı

CHP'nin bir algı oyunu daha 24 saat geçmeden çöktü. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından bir video paylaşmıştı. Videoda çöp kenarında bir kadın ekmeğin üzerindeki küfleri ayıklıyordu. Hemen onun peşinden de bu kez CHP sözcüsü Faik Öztrak çöp konteynırına uzanmış bir kişiyi "Vatandaş rızkını çöpten çıkarmaya çalışıyor" sözleri ile paylaştı. Oysa durum hiç de göründüğü gibi değildi. İşte işin aslı...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 13 Ocak Çarşamba günü sosyal medya hesabından "Saraydaki tabloyla, Türkiye’deki gerçek arasında 180 derece fark var. Bir taraf güllük gülistanlık; çalgılar, çengiler ve gösteriş var. Diğer tarafta ise açlık, sefalet, yoksulluk ve işsizlik..." mesajı ile birlikt bir video paylaştı. 

Çöpten CHP'nin algı oyunu çıktı

Oysa çöpten ekmek topluyormuş gibi görünen kişi profesyonel bir dilenci ve dolandırıcıydı. 

O görüntüyü daha önce yayınlamış olan UçanKuş TV, yapılmak istenen algıyı o anda farketti. 

UçanKuş'un Instagram hesabından Kılıçdaroğlu'nun paylaşımı için "Uçankuş TV 'yılın gafı'nı yakaladı" başlığı ile bir açıklama yaptı. 

Uçankuş'un açıklamasında şu ifadeler kullanıldı.

"UÇANKUŞ TV, “YILIN GAF”INI YAKALADI!..

ASLINDA UÇANKUŞ TV, GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE İNSANLARIN DUYGULARIYLA OYNAMAK/PARA ÇARPMAK İÇİN SOKAKLARDA ÇARŞAF GİYİP DİLENCİ ROLÜ YAPAN BİR “ÇETE”Yİ 08.10.2020 TARİHİNDE ORTAYA ÇIKARMIŞTI!.. ŞİMDİ İSE UÇANKUŞ TV EKİBİ BİR BAKTI, GÜNLERDİR HABER YAPTIĞI DOLANDIRICI/DİLENCİLER, CHP GENEL BAŞKANI’NIN DÜN ATTIĞI TWEET’TE, ÖZEL OLARAK ALTINA “İŞTE HALKIN DURUMU” DİYE VİDEO OLARAK KONULMUŞ!!! YILIN GAFI!.. İŞTE İNANILMAZ OLAYIN AYRINTILARI…
Kemal Kılıçdaroğlu dün akşam bir tweet attı… Tweet’inde “Saraydaki tabloyla, Türkiye’deki gerçek arasında 180 derece fark var” deyip sefalet görüntüleri paylaştı.
TV’ci kafasıyla güzel bir montaj yapılmış, bir yandan çöplükten ekmek toplayanlar veriliyor, bir yandan da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetinden kareler… Tezatlık sergilenmeye çalışılıyor ama!!!
UçanKuş TV çalışanları bu videoyu izler izlemez şok oldu. Çünkü daha 5.saniyede ilk görüntüde verilen, güya çöpten ekmek toplayan, zavallı olarak lanse edilen dilenci, UçanKuş TV’nin geçtiğimiz günlerde yayınladığı sahtekar/dolandırıcı ekip’ten birisiydi!.. Yani ortada bir zavallılık yoktu!
Bu nasıl olabilirdi?..
“Acaba bilmeden, yanlışlıkla mı bu görüntüyü almışlardı o videoya?..” Düşündük, bu imkansızdı!.. Bu sahtekar/dolandırıcı kadını, bilmeden videoya koymaları. Çünkü bu görüntüler UçanKuş TV’nin özel haberiydi. Ve doğal olarak haberin ne olduğu bilerek alınmış olmalıydı!.. (Aslında sahtekar/dolandırıcı dilenci, rolünü çok iyi oynuyordu, herhalde o kare çok cazip geldi birilerine!.. Halbuki yaşlı ve fakir taklidi yapıp, yolda geçen insanları avlıyorlardı.)
Şimdi günlerce konuşulacak bir skandal ortaya çıktı. Peki kim yaptı, nasıl yaptı?..
UçanKuş TV olarak bunu Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Olsun, bu fotoğraf güzel, alın ve ilk bunu koyun” dediğini düşünmüyoruz. Bizce bu gol, Kemal Kılıçdaroğlu’na “içeriden” atıldı!.. Yani yerine oynayan birilerinden olabilir. Belki Muharrem İnce, belki Ekrem İmamoğlu…. Bilemiyoruz, kimsenin günahını almayalım ama birileri, birilerini kullanarak Kemal Kılıçdaroğlu'nun fazlasıyla günahını almış durumda…"

Çöpten CHP'nin algı oyunu çıktı - Resim : 2

Kılıçdaroğlu'nun paylaştığı videodaki görüntüler UçanKuş'un dediği gibi basit bir 'gaf' olmadığı tam tersine bilinçli bir tercih olduğu ise CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak'ın yaptığı sosyal medya paylaşımı ile gözler önüne serildi.

Kılıçdaroğlu'nun paylaştığı video CHP'nin yeni yürürlüğe soktuğu algı kampanyasının ilk örneklerinden biriydi sadece. 

Çünkü Öztrak'ta benzer yönde bir tweet paylaşıverdi CHP lideri ile aynı zamanlarda. 

Çöpten CHP'nin algı oyunu çıktı - Resim : 3

Peki, Öztrak’ın "vatandaş rızkını çöpten çıkarmaya çalışıyor" diyerek paylaştığı videodaki vatandaş iddia ettiği gibi ekmeğini çöpten kazanan biri miydi?

İlk örnekte olduğu gibi buna da hayır diyeceğiz. 

Öztrak'ın çöpten ekmek topluyormuş algısı yaratmak için paylaştığı görüntüdeki vatandaş Mahmut Çanakçı adlı bir hurdacıydı. Eski eşyaları toplar ve kazancını da bundan kazanırdı. 

Üstelik öyle acz içinde falan da değildi. 

Öztrak, “Bu görüntüler Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde çekildi. Çukurova’nın en bereketli topraklarında vatandaş rızkını çöpten çıkarmaya çalışıyor. Biz boşuna demiyoruz” sözleri ile kamuoyu ile paylaştığı Çanakçı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak’ı yalanlayan açıklamalarda bulundu. 

Çöpten CHP'nin algı oyunu çıktı - Resim : 4

ÇANAKÇI '15 YILDIR GEÇİMİMİ HURDACILIKLA SAĞLIYORUM' DEDİ

Geçimini 15 yıldır hurdacılık yaparak sağladığını belirten Çanakçı, "Ben o gün çöp kovası kenarına atılmış çöp poşetleri vardı. Onu aldım çöp konteynerine attım. Ben hurdacılık yapıyorum. 15 yıldır geçimimi hurdacılık yaparak sağlıyorum. Allah’a şükür aç değiliz açıkta değiliz. Ben çöpten ekmek toplamıyordum. Ben orada kimseyi de görmedim. Bu kişi benden özür dilesin" ifadesini kullandı.

Çöpten CHP'nin algı oyunu çıktı - Resim : 5

DURMUŞOĞLU: UCUZ SİYASET

Mahmut Çanakçı’yı telefonla arayan AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu ise Öztrak'ın çöken algı oyununa ilişkin şunları söyledi:

"Sayın Başkan’ın paylaşımındaki Mahmut Çanakçı ile görüştüm. Uzun yıllardır eski eşya toplayan kendi evi olan ve ihtiyaç halinde sosyal destek de verilen bir hemşehrimiz. Keşke ucuz siyasi hesaplarınız için ifşada bulunmak yerine Kadirli’deki ilgililerden ya da bizden yardım isteseydiniz" 

Çöpten CHP'nin algı oyunu çıktı - Resim : 6

Çöpten CHP'nin algı oyunu çıktı ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu Faik Öztrak Çöp CHP uçan kuş algı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.