Çöpte bulunan Duru'nun yaşam savaşı! Minik bedeni morluklar içinde...

Gaziantep'te atık kağıt toplayıcıları tarafından çöpte bulunan yeni doğmuş bebeğe hastanede Duru adı verildi. Vücudu morluklar içinde olan minik Duru, yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor.

Gaziantep’te dün yaşanan kan donduran olayın ardından Anka Hastanesinde tedavi altına alınan yeni doğmuş kız bebeğin sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Dün öğle saatlerinde Aydınlar Mahallesi'nde atık kağıt toplayan iki kardeş tarafından çöpte bulunan ve hemen Anka Hastanesine getirilen ykız bebek, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinde yaşam savaşı veriyor.

Bebeğin tedavisinin devam ettiğini dile getiren Gaziantep Özel Anka Hastanesi Neonotoloji Uzmanı Profesör Doktor Ercan Sivaslı, “Bir günlük bir kız bebeği, çöp toplayıcı çocuklar tarafından hastanemizin acil servisinin önüne getirildi. Bebeğin ilk muayenesinde yüzünde ve vücudunda yaygın yara izleri ve çöpte oluştuğunu düşündüğümüz ezikler vardı. Bebeğin göbek bağı kesilmiş ve açık bir şekildeydi. 2 kilo 590 gram olan bebeğimizin özellikle mikroplu bir ortamda doğduğu için tetanos olma riski bulunuyor. Tetkikler ve tahlillerimiz devam ediyor. Şu an tek isteğimiz Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinde tedaviye aldığımız bebeğimizi bir an önce sağlığına kavuşturmak” dedi.

Çöpte bulunan Duru'nun yaşam savaşı! Minik bedeni morluklar içinde...

HEMŞİRELER BEBEĞE ‘DURU’ ADINI VERDİ

Yenidoğan bölümünde çalışan hemşireler, çöpe terk edildikten sonra bulunan ve tedavi altına alınan bebeğe gözleri gibi bakıyor. Bebeğin başından bir an olsun ayrılmayan hemşireler, bebeği sağlığına kavuşturmak için yoğun çaba gösteriyor. Bebeğin bu durumda olmasının kendilerini çok üzdüğünü belirten hemşireler, “Annesinin yokluğunu ona hissettirmemeye çalışıyoruz. Şu an tek isteğimiz bebeği sağlığına kavuşturmak. Ona, Duru ismini verdik. Duru bir güzelliği var. İnşallah bundan sonra hiç acı çekmez, kaderi güzel olur, iyi insanlarla karşılaşır" ifadelerini kullandı.

Çöpte bulunan Duru'nun yaşam savaşı! Minik bedeni morluklar içinde... ile ilgili etiketler Gaziantep Hastane Bebek yoğun bakım
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.