Copa America'da Kolombiya'yı eleyen Arjantin adını finale yazdırdı

1993'ten beri Copa America'da şampiyon olamayan Arjantin, yarı finalde Kolombiya'yı penaltılar eleyerek adını finale yazdırdı. Tangocular şampiyonluk için ezeli rakibi Brezilya ile kozlarını paylaşacak. Copa America'daki en son Brezilya-Arjantin finali 2007'de oynanmış ve sambacılar 3-0 kazanmıştı.

Brezilya'nın ev sahipliğinde düzenlenen Copa America'da finalin adı Brezilya-Arjantin oldu. Güney Amerika futbolunun iki ekol ülkesi 11 Temmuz Pazar günü TSİ 03.00'te şampiyonluk için kozlarını paylaşacak. Copa America maçlarını HaberGlobal canlı yayınlıyor.

Sambacılar geçtiğimiz gün yarı finalde Peru'yu Lucas Paqueta'nın golüyle 1-0 mağlup ederek adını finale yazdırmıştı. Sabaha karşı oynanan maçta Kolombiya'yı penaltılarla geçen Arjantin, Brezilya'nın rakibi oldu.

Başkent Brasilia'daki "Garincha Arena"da oynanan maçta Lautaro Martinez'in 7'de attığı golle 1-0 öne geçen Tangocular, 61'de Luis Diaz'ın golüne engel olamadı ve 90 dakika 1-1 eşitlikle sona erdi. Uzatmalarda da skor değişmeyince finalisti penaltı atışları belirledi. Penaltılarda Arjantin adına Lautaro Martinez, Leandro Parades ve Lionel Messi topu ağlara gönderirken, Rodrigu De Paul vuruşunu gole çeviremedi. Kolombiya'da ise Miguel Borja ve Cuadrado attı, Cardona, Yerry Mina ve Sanchez kaçırdı. Aston Villa kalecisi Emiliano Martinez kurtardığı penaltılarla maça damgasını vurdu. 

Copa America'da Kolombiya'yı eleyen Arjantin adını finale yazdırdı

FENOMEN KALECİ EMİ'YE SAHİBİZ

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Lionel Messi, "Bir an her şey bizim için zora girdi ama fenomen kaleci Emi'ye sahibiz. Ona güvendik. Buraya gelirken hedefimiz finaldi ve artık finale gidiyoruz. Çok zordu ama hak ettik çünkü istedik" dedi.

Geçen yaz Arsenal'den Aston Villa'ya 17 milyon euro bonservisle transfer olan 30 yaşındaki Martinez, Premier League'deki performansıyla da dikkat çekmişti. Başarılı kaleci galibiyetin ardından "Bu bir şans meselesi, bugün benim sıramdı. Brezilya harika bir takım ama harika bir koçumuz ve dünyanın en iyi oyuncusuna sahibiz. Kazanacağız" değerlendirmesinde bulundu.

EN ÇOK URUGUAY ŞAMPİYON OLDU

Çeyrek finalde Kolombiya elenen Muslera'nın ülkesi Uruguay, 15 şampiyonlukla hala Copa America'yı en çok kazanan ülke konumunda... Arjantin'in ise 14 şampiyonluğu bulunuyor. 1993'ten beri Copa Amerika'ya hasret kalan Arjantin, 2015 ve 2016'da finalde kaybetmişti.

Brezilya'nın ise sonuncusu 2019'da olmak üzere 9 şampiyonluğu bulunuyor. Sambacıların süper yıldızı Neymar, Arjantin-Kolombiya maçından önce yaptığı açıklamada finalde Arjantin'i istediklerini söylemişti. Ezeli rakipler 2007 finalinde de karşı karşıya gelmiş ve Brezilya o maçı 3-0 kazanmıştı.

Copa America'da Kolombiya'yı eleyen Arjantin adını finale yazdırdı ile ilgili etiketler Arjantin copa america Lionel Messi Emiliano Martinez
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.