Çöp krizi: Göstericiler, polis karakolunu ateşe verdi!

Tunus'ta yaşanan çöp krizini protesto eden protestocular ve güvenlik güçleri arasında şiddetli çatışma yaşanırken, karakol ateşe verildi. Çıkan çatışmalarda bir genç yaşamını yitirdi.

Tunus'ta bir aydan fazla bir süredir çöplerin toplanmaması halkı öfkelendirdi.

ÇÖP KRİZİ HALKI SOKAĞA DÖKTÜ

Tunus halkı, Tunus hükümetinin çöp sıkıntısına yönelik ülkenin güneyindeki Safakes eyaletinde bir çöp sahasının yeniden açılmasına ilişkin kararı protesto etti. Dün gece saatlerinde sokaklara dökülen halk, yeniden açılma kararı alınan çöp sahasından hastalık yayıldığı gerekçesiyle çöp sahasının kapatılmasını talep etti.

HALK, 'DAĞILIN' UYARISINI DİKKATE ALMADI

“Dağılın” uyarısına aldırış etmeyen öfkeli halk, zaman zaman güvenlik güçleri ile karşı karşıya geldi. Kalabalığa, güvenlik güçleri tarafından göz yaşartıcı gaz kullanılarak müdahale edildi.

PROTESTOCULAR KARAKOLU ATEŞE VERDİ

Protestocular ve güvenlik güçleri arasında şiddetli çatışma çıkması sonucu, protestocular Agareb kasabasındaki karakolu ateşe verdi. Tunus Devlet Başkanı Kays Said, bu krize acilen çözüm bulunacağını söyledi.

BİR GENÇ YARALANARAK YAŞAMINI YİTİRDİ

Müdahaleler sonucu bir gencin yaralanarak hayatını kaybettiği ifade edilirken, iddiaları Tunus İçişleri Bakanlığı ise reddetti.

Çöp krizi: Göstericiler, polis karakolunu ateşe verdi! ile ilgili etiketler Tunus Çöp Yangın protesto çöp krizi karakol gösteri

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.