Çöp dağlarının sorumlusu Nurettin Sözen müsilajla ilgili Erdoğan'ı suçladı! Projeleri durdurmuş...

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı olduğu dönemde başarısız yönetimi ile dikkat çeken Nurettin Sözen, müsilaj sorununa ilişkin konuştu. Sözen, kendisinden sonraki yönetimlerin projeleri durdurduğunu iddia etti. Sözen'in konuştuğu TELE 1 ekranlarında ise o sırada 'Müsilajın nedeni Erdoğan mı' KJ'si atıldı.

1989 yılında İBB Başkanı olan ve başarısız yönetimi ile tarihe geçen Nurettin Sözen, CHP'ye yakın televizyon kanalı TELE 1'e konuk oldu.

Başkanlığı döneminde Haliç'ten kötü kokular yükselen, çöp dağlarındaki patlamalar nedeniyle insanların ölmesine neden olan Sözen, müsilaj sorunuyla ilgili konuştu.

Sözen, kendisinden sonraki yönetimin projeleri iptal ettiğini öne sürerek "Korunmadığı takdirde bu kirlilik giderek daha da artabilir ve hidrojen sülfür yani çürük yumurta kokusu denen bir koku yayılabilir ortalığa ve yaşanmaz hale getirebilir Marmara çevresini. Şimdi dönemimizle ilgili bugünkü konumuz olan Cumhuriyet Gazetesi'nde çıkmış olan yazıyla ilgili olarak konuya değinmek gerekirse bu bir anlayış meselesi yani Marmara'nın korunması meselesi. Bazı arkadaşlarımız bizden evvelde bizden sonraki gelen arkadaşlarımız Marmara'nın tuzlu su alışverişi dolayısıyla yani dip akıntı dolayısıyla temizlenebileceğini varsaymıştır. " dedi.

Çöp dağlarının sorumlusu Nurettin Sözen müsilajla ilgili Erdoğan'ı suçladı! Projeleri durdurmuş...

"ERDOĞAN ZAMANINDA MAALESEF DURDURULMUŞTUR"

Kendisinden sonra belediye başkanlığı yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı suçlayan Sözen, "Bu bilimsel bir yaklaşım değil, kuşkusuz ve bizim zamanımızda Riva'da, Kadıköy'de ve Balta Limanı'nda tam biyolojik arıtma yapmak üzere başladığımız ve belli noktalara geldiğimiz projeler bizden sonra sayın Erdoğan zamanında maalesef durdurulmuştur. Burada eleştirmek istediğim konu bir anlayış meselesidir yani Marmara Denizi'nin dip akıntıları, mevcut kirliliği boşaltamaz, temizleyemez. Çok ciddi bir uyarı demiştim bugünkü oluşum, tabi kampanyada açıldı ve merkezi idareyle yerel yönetimlerin iş birliği yapmasından son derece mutluyum. Çünkü bu olay yerel yönetimler, merkezi idare ve halkın bir anlayış etrafında toplanmasıyla ancak çözülebilir. Mesela şimdi başlanılan 20 gemi 50 gemiyle yapılan temizlik ancak görsel kirliliği ortadan kaldırır. Yoksa Marmara Denizi'nin biyolojik arıtmasını ortadan kaldırmaz." ifadesini kullandı.

Sözen konuşurken KJ'de "Müsilajın nedeni Erdoğan mı?" ifadeleri yer aldı.

Çöp dağlarının sorumlusu Nurettin Sözen müsilajla ilgili Erdoğan'ı suçladı! Projeleri durdurmuş... - Resim : 2

İMAMOĞLU: BÖYLE BİR ARITMA TESİSİNE GEREK YOK

Sözen, CHP'li Ekrem İmamoğlu tarafından temel atmama töreninden hiç bahsetmedi.

Bilindiği üzere; CHP'li İmamoğlu göreve geldikten sonra artırma tesisi yapılmasına karşı çıkmış, ardından da temel atmama töreni düzenleyerek bir şova imza atmıştı.

Ekrem İmamoğlu, İBB Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi projesini iptal etmesini şöyle anlatmıştı: "Yarın bir temel atmama törenim var gerçekten. Gerek yok böyle yatırıma. Böyle bir arıtma tesisine gerek yok."

Çöp dağlarının sorumlusu Nurettin Sözen müsilajla ilgili Erdoğan'ı suçladı! Projeleri durdurmuş... ile ilgili etiketler İBB CHP Belediye Başkanı nurettin sozen müsilaj

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.