Çöle kar yağması kıyamet alameti mi? İşte 10 Büyük kıyamet alameti!

Çöle kar yağar mı sorusu Suudi Arabistan'a yağan kar sonrası cevabını buldu. Ancak çöle kar yağmasının başka işaretleri de olabileceği akıllara geldi. Kıyamet alametlerinin merakla araştırıldığı bir dönemde çöle kar yağması kıyamet alameti mi sorusu da vatandaşların ve sosyal medyanın gündemine geldi.

Çöle kar yağması kıyamet alameti mi, büyük kıyamet alametleri nelerdir gibi soruların cevapları haberimizde.

Koronavirüs salgınını kıyamet alameti gibi gören bazı vatandaşlar, aynı düşünceyi ve işareti çöle kar yağmasında da bulabiliyor. Peki, çöle kar yağması kıyamet alameti mi? 10 büyük kıyamet alameti hangileridir?

ÇÖLE KAR YAĞMASI KIYAMET ALAMETİ Mİ?

Kıyamet alametleri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kıyamete uzak, orta ve yakın alametler olarak sıralanmış durumda… Peki, çekirge istilası ve Corona virüsü gibi salgının hastalıklar kıyamet alameti mi? İşte, Diyanet İşleri Başkanlığı madde madde kıyamet alametleri…

çöle kar yağması kıyamet alameti mi ile ilgili görsel sonucu

UZAK ALAMETLER:

Resûl-i Ekrem’in vefatı, Kudüs’ün fethi, Hz. Ömer ve Osman’ın öldürülmesi, Cemel Vak‘ası, Sıffîn Savaşı, Hz. Hüseyin’in öldürülmesi, Fâtımî ve Karâmita fitneleri, ayrıca belli yerlerde vuku bulmuş bazı depremler zikredilir. Bunların sonuncusu dışında hiçbiri hadislerde kıyamet alâmeti olarak yer almamıştır.

ORTA ALAMETLER:

Ahmak ve alçakların dünyanın en mutlu insanları olması, kötülük ve fuhşun yayılması, çocuğun ebeveynine isyan etmesi, oyun ve çalgı aletlerinin ortaya çıkması, fâsıkların toplumun efendisi haline gelmesi, gasp olaylarının çoğalması, sıla-i rahimin kesilmesi gibi ferdî ve içtimaî alanda bozuluşun vuku bulacağına ilişkin olaylar yer alır

YAKIN ALAMETLER:

Mehdînin gelişi, deccâlin çıkışı, Hz. Îsâ’nın gökten inişi, Ye’cûc ve Me’cûc’ün, dâbbetü’l-arzın ortaya çıkması, güneşin batıdan doğması ve insanları toplanma yerine sevkeden bir ateşin yerden çıkışı gibi hârikulâde olaylar zikredilir. Bunlar da genellikle Resûl-i Ekrem’e atfedilen hadislere dayandırılır. Bu gruplandırma Berzencî tarafından yapılmış ve sonraki bazı müelliflerce de benimsenmiştir.

 

Çöle kar yağması kıyamet alameti mi? İşte 10 Büyük kıyamet alameti! ile ilgili etiketler İslam İslamiyet kıyamet alametleri
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.