Çöle kar yağar mı? Çölde kar yağması görüldü mü?

Çöle kar yağar mı? Çöle kar yağması görüldü mü sorularının yanıtı haberimizde. Olağandışı bir durum olarak görülen çöle kar yapması olayı tarihte görüldü mü?

Çöle kar yağar mı? Çölde kar yağması gerçekleşti mi sorularının yanıtını arayan vatandaşlar tarihte çöllere kar yağmış mıdır merak ediyor.

ÇÖLE KAR YAĞAR MI?

Çöllerin genellikle kurak ve sıcak bölgeler olduğu düşünülür. Bu, bazı çöller için doğrudur; ancak hepsi için değil. Dünyanın sıcak bölgelerindeki çöller yıl boyunca sıcak olur. Ancak, bu çöllerde bile geceleri çok soğuk olur. Dünyanın daha serin bölgelerindeki çöllerde de geceler soğuk olur; bu bölgelerde soğuk kış mevsimleri de söz konusudur. Birçok soğuk bölgede de çöl bulunur.

Çöle kar yağar mı? Çölde kar yağması görüldü mü?

Örneğin, Grönland. İster sıcak ister soğuk olsun tüm çöllere yağmur yağar. Yağmur yalnızca birkaç dakika sürer. Hatta yağış yalnızca yılda bir kez olabilir. Kışın soğuk bir çöle düşen yağış kara dönüşebilir. Öyle ki soğuk çöllerdeki yüksek dağların tepesi karla kaplanır. Sonuç olarak, evet, çöllere de kar yağabilir.

kaynak:haldunozturk

Çöle kar yağar mı? Çölde kar yağması görüldü mü? ile ilgili etiketler hava durumu kar çöl
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.